Aproape 9.000 de persoane din Germania trebuie vaccinate din nou după ce o asistentă medicală a schimbat vaccinul cu apă salină.

Autoritățile locale au declarat că aproape 9.000 de persoane vaccinate între 5 martie și 20 aprilie vor avea nevoie de o altă doză pentru a fi în siguranță, a declarat radiodifuzorul public NDR. Toate persoanele afectate aveau peste 70 de ani și erau vaccinate în aceeași locație din Schortens-Roffhausen, se arată în raport.

Peter Beer, șeful adjunct al secției de poliție Wilhelmshaven / Friesland, a declarat presei că autoritățile au ajuns la concluzia după ce au efectuat interviuri cu mai mulți martori în luna iunie. Autoritățile au spus că persoanele care au primit apa salină în locul vaccinului vor fi contactate pentru a-și compensa doza lipsă, se arată în raport.

Oricine vaccinat la locul respectiv în perioada respectivă poate primi o altă doză, deoarece autoritățile nu știu cine și exact câte au primit soluția de apă sărată. Oficialii germani din domeniul sănătății au declarat că pacienții „vaccinați” cu soluție salină nu prezintă niciun risc pentru sănătate, a raportat NDR.

Când situația a apărut în aprilie, autoritățile au folosit teste de anticorpi la persoanele despre care suspectau că nu li s-a administrat o doză efectivă de vaccin pentru a stabili dacă au primit-o. Oficialii au spus însă că, deoarece vaccinările au avut loc în urmă cu câteva luni, testele de anticorpi vor fi mai puțin utile, a raportat NDR.

O anchetă cu privire la motivele asistentei este în curs, au spus autoritățile. Anchetatorii au spus că femeia a distribuit postări pe rețelele de socializare în care critica vaccinările, se arată în raport.

Aproximativ 57% din populația germană este vaccinată împotriva COVID-19, arată datele analizate de Reuters.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…