Un studiu recent realizat de Universitatea din Peking a estimat că aproape 900 de milioane de persoane din China au fost infectate cu coronavirus la 11 ianuarie, 64% din populație fiind purtătoare a virusului.

Provincia Gansu are cea mai mare rată de infectare, cu 91% dintre persoane care au fost raportate ca având virusul, urmată de Yunnan și Qinghai cu 84% și, respectiv, 80%.

Un epidemiolog chinez de top a avertizat că este posibil ca numărul cazurilor să crească în zonele rurale în timpul sărbătorilor de Anul Nou Lunar, care încep oficial la 21 ianuarie.

Se estimează că vor fi efectuate în total două miliarde de călătorii în perioada sărbătorilor, iar zeci de milioane de persoane au călătorit deja.

Recent, China a pus capăt politicii de “zero Covid” și și-a deschis din nou granițele. În ciuda numărului oficial scăzut de 5.000 de morți, au existat cozi lungi la casele funerare și rapoarte de decese pe rețelele de socializare care indică faptul că numărul real de decese este mult mai mare.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a acuzat China că nu raportează suficient de multe cazuri de deces Covid. Beijingul s-a apărat, spunând că a fost transparent în ceea ce privește schimbul de date Covid. Experții internaționali în domeniul sănătății au prezis că China ar putea înregistra peste un milion de decese legate de Covid în acest an.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook