Statele Unite au efectuat joi raiduri aeriene împotriva milițiilor susținute de Iran în Siria, după ce o dronă a lovit o bază folosită de personalul american în nord-estul țării, a anunțat Pentagonul.

Un contractor american a fost ucis în acest atac cu dronă, despre care oficiali americani din serviciile de informații au declarat că a fost efectuat de un vehicul aerian fără pilot la bord fabricat de Iran.

Forțele Comandamentului Central al SUA au declarat că au ripostat cu “lovituri aeriene de precizie” împotriva unor instalații din estul Siriei afiliate cu Garda Revoluționară a Iranului.

Atacul și represaliile americane amenință să escaladeze tensiunile în regiune și ar putea afecta eforturile recente de detensionare a tensiunilor dintre Arabia Saudită și Iran.

Statele Unite au avertizat că sunt pregătite să efectueze lovituri suplimentare dacă va fi necesar. Siria nu a recunoscut imediat existența unor lovituri, iar din partea Iranului nu a existat nicio reacție imediată. Forțele americane au intrat în Siria în 2015 și încă mențin o bază lângă Hasakah, în nord-estul Siriei.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram