Armata israeliană a lansat atacuri aeriene împotriva unor ținte aparținând Hamas, o grupare militantă palestiniană, în Fâșia Gaza și în sudul Libanului.

Forțele israeliene au declarat că loviturile au fost un răspuns la 34 de rachete care au fost lansate din Liban în nordul Israelului, pe care le-a atribuit Hamas.

Tensiunea a crescut după două nopți consecutive de raiduri ale poliției israeliene la moscheea al-Aqsa din Ierusalim, care au provocat confruntări cu palestinienii din interiorul moscheii și au dus la furie în regiune.

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a condamnat agresiunea israeliană și a promis că palestinienii nu vor rămâne inactivi.

Atacul din Liban a fost cel mai mare din ultimii 17 ani, cu cel puțin două sau trei explozii în jurul taberei de refugiați palestinieni Rashidieh din Liban.

Atacuri aeriene israeliene au avut loc, de asemenea, în Gaza, fiind lovite peste 10 ținte ale Hamas, inclusiv un puț pentru un sit subteran de construcție de arme, alte trei ateliere de armament și un tunel terorist subteran.

Cel puțin 44 de rachete au fost lansate din Gaza spre sudul Israelului în timpul loviturilor, majoritatea fiind interceptate de sistemul de apărare Iron Dome al Israelului sau au căzut în zone deschise, o casă din orașul Sderot fiind lovită.

Nu au fost raportate victime nici în urma loviturilor, nici în urma tirurilor de rachete din timpul nopții.

Armata israeliană a declarat că este de părere că Hamas se află în spatele atacului și că Hezbollah, o grupare militantă libaneză, știa despre atac și că există o implicare iraniană. Premierul libanez, Najib Mikati, a condamnat orice operațiune militară în Liban care destabilizează situația.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook