Comandantul suprem al forțelor aliate NATO în Europa, generalul american Christopher Cavoli, a declarat recent că armata Rusiei a crescut in număr cu 15% față de momentul invadării Ucrainei in februarie 2022.

Potrivit generalului Cavoli, in prezent armata Rusiei numara aproximativ 470.000 de militari față de aproximativ 360.000 cand a invadat Ucraina. Creșterea efectivelor s-a datorat ridicării vârstei maxime de încorporare de la 27 la 30 de ani, ceea ce a mărit baza de recrutare cu încă 2 milioane de tineri in următorii ani.

Deși armata rusă a suferit pierderi semnificative de echipamente și personal in timpul ofensivei din Ucraina, numarul total de militari este acum chiar mai mare decat inaintea invaziei, potrivit analizei prezentate de generalul american in fața Comisiei serviciilor armate din Camera Reprezentanților din Statele Unite.

Aceasta arata că Rusia își reface continuu capacitățile militare în pofida războiului care se prelungește deja de peste doi ani.

Concluzia generalului Cavoli este că în ciuda rezultatului conflictului din Ucraina, puterea militară a Federației Ruse va fi si mai mare si mai amenințătoare pentru tarile NATO.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…