100628-N-0475R-287 MARJAH, Afghanistan (June 28, 2010) Seabees, Marines, Soldiers and members of the Afghan National Army take a tour of an area surrounding a newly completed Mabey-Johnson Bridge project. (U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Ace Rheaume/Released)
Armata SUA și-a recunoscut responsabilitatea pentru uciderea neintenționată a 23 de civili în zonele de război străine în 2020, mult sub cifrele compilate de agențiile neguvernamentale.

Raportul a inclus decese civile în operațiuni în Irak, Afganistan, Somalia, Yemen și Nigeria, potrivit raportului Pentagonului.

Departamentul Apărării al SUA (DoD) „evaluează că au existat aproximativ 23 de civili uciși și aproximativ 10 civili răniți în 2020, ca urmare a operațiunilor militare americane”, potrivit unui document, parte a raportului anual solicitat de Congres din 2018, deși mai multe părți din el rămân secrete.

Majoritatea victimelor civile au fost în Afganistan, unde Pentagonul a declarat că este responsabil pentru 20 de decese, potrivit secțiunii publice din raport.

Un civil a fost ucis în Somalia în februarie 2020 și altul în Irak în martie. Documentul publicat nu specifică când și unde a fost ucisă a 23-a victimă.

Documentul spune că, deși Congresul a alocat Pentagonului 3 milioane de dolari în 2020 pentru compensații financiare familiilor victimelor civile, nu a fost plătită nicio astfel de despăgubire.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…