Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul referitor la plafonarea prețurilor la polițele RCA, ca urmare a falimentului Euroins.

“În privința proiectului de plafonare a prețului RCA pregătit la propunerea Autorității de Supraveghere Financiară, acesta nu figurează pe ordinea de zi, deoarece a fost retras de ASF”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

„Ca urmare a observațiilor pronunțate pe proiectul inițial pus în dezbatere publică, proiectul a fost retras tocmai pentru a se realiza o analiză completă a acestor observații”, a declarat Daniel Apostol, purtător de cuvânt al ASF.

Proiectul viza o plafonarea a prețurilor la polițele RCA la nivelul din martie 2022 pentru o perioadă de șase luni pentru a preveni o creștere a tarifelor.

În ultimii doi ani, prețurile au crescut cu 98% pentru persoanele fizice și cu 104% pentru persoanele juridice.

Industria asigurărilor a criticat această inițiativă, afirmând că aceasta încalcă legislația europeană și a atras atenția asupra impactului negativ asupra mediului concurențial, precum și asupra riscului de a intra în infringement, așa cum s-a întâmplat în 2016 când o măsură similară a fost aplicată.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook