Update:

Atacurile aeriene rusești asupra bazei militare din Iavoriv au ucis 35 de persoane, a anunțat duminică administrația regională din Liov.

Alte 134 de persoane au fost spitalizate din cauza rănilor provocate de loviturile cu rachete de dimineață, a adăugat aceasta. Autoritățile anunțaseră anterior nouă morți.

Mai multe bombardamente au fost observate duminică la baza din Iavoriv, un oraș de garnizoană aflat la doar 12 km de granița cu Polonia. Atacul cu rachete a avut loc la ora 5.45 dimineața.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că instructori militari străini lucrează la această unitate, dar nu era clar dacă vreunul dintre ei era prezent în momentul atacului.

Șeful Administrației militare regionale din Liov a declarat că nouă persoane au fost ucise, iar alte 57 au fost rănite în atac.

“Astăzi, regiunea Liov a fost lovită de rachete lansate, potrivit datelor preliminare, din avioanele din Saratov, Rusia. Acestea au tras fără să zboare pe teritoriul nostru. Potrivit datelor preliminare, au fost trase 30 de rachete. Unitățile de apărare aeriană au reacționat. Mai multe rachete au fost doborâte. Zona de antrenament militar din Yavoriv a fost atacată. În acest moment, 57 de persoane rănite și rănite se află în spitale. Nouă eroi au fost uciși”, a declarat șeful Administrației militare regionale din Liov, Maksym Kozytskyi, în cadrul unui briefing de presă, relatează Ukrinform.

Întrucât zona de antrenament din Yavoriv se află nu departe de localitățile populate, au fost răniți și civili care au fost transportați la spital, deși loviturile au fost lansate asupra unor obiective militare. Lucrătorii Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență se află în prezent la Centrul de menținere a păcii, stingând incendiul și îndepărtând molozul.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.