Două femei musulmane au fost „înjunghiate în mod repetat” sub Turnul Eiffel, pe fondul tensiunilor în creștere din Paris, după decapitarea unui profesor săptămâna trecută.

Poliția franceză a arestat două suspecte de sex feminin în urma atacurilor presupuse rasiste, care ar fi fost însoțite de cuvintele „arabi murdari”.

Cele doua femei arestate sunt descrise ca fiind femei albe cu „înfățișare europeană”, care acum se confruntă cu acuzații de „tentativă de omor”, au declarat procurorii orașului.

Acest atac vine după uciderea cumplită a profesorului Samuel Paty, în vârstă de 47 de ani, vinerea trecută, de către un terorist islamist refugiat, după ce desenele animate cu profetul Mohammed au fost prezentate unei clase de școală secundară cu privire la libertatea de exprimare.

Președintele Emmanuel Macron lucrează la un proiect de lege pentru a se adresa radicalilor islamici, despre care autoritățile susțin că au creat o societate paralelă în afara valorilor franceze.

Însă membrii comunității musulmane din Franța, de cinci milioane, s-au plâns de „islamofobie” cauzată de o reducere a moscheilor și a organizațiilor musulmane.

Victimele atacurilor au fost identificate ca fiind de origine algeriană .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.