Două explozii au avut loc joi în fața aeroportului din Kabul, unde mii de oameni s-au adunat încercând să fugă de talibanii din Afganistan. Națiunile occidentale avertizaseră despre un posibil atac al militanților ISIS, cu câteva zile înainte.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a declarat că o explozie a avut loc lângă o poartă a aeroportului din Kabul și cealaltă aproape de hotelul Baron din apropiere. Doi oficiali americani au declarat că cel puțin una dintre explozii pare să provină dintr-un atentat sinucigaș.

Un oficial al Ministerului Sănătății Publice din Afganistan a declarat că cel puțin 60 de persoane au murit și peste 140 au fost rănite.

Gen. Kenneth “Frank” McKenzie, șeful Comandamentului Central al SUA, a declarat că, în timp ce continuă să investigheze autorii atacului de astăzi împotriva aeroportului din Kabul, aceștia se concentrează și asupra altor “fluxuri de amenințări extrem de active” către aeroport.

“Chiar acum ne concentrăm, avem alte fluxuri de amenințări active, fluxuri de amenințări extrem de active împotriva aeroportului, vrem să ne asigurăm că luăm măsurile pentru a ne proteja acolo. Concentrarea noastră este pe asta”, a spus el.

McKenzie spune că Statele Unite lucrează pentru a determina cine se află în spatele atacului: „Suntem pregătiți să acționăm împotriva lor”

“Lucrăm foarte mult acum pentru a stabili atribuirea, pentru a determina cine este asociat cu acest atac laș și suntem pregătiți să luăm măsuri împotriva lor – 24/7 îi căutăm”, a spus el.
Doisprezece membri ai armatei SUA au fost uciși și alți 15 au fost răniți în atac, a spus McKenzie. În total, peste 60 de persoane au fost ucise și cel puțin 140 au fost rănite, potrivit oficialilor sanitari afgani.

Potrivit CNN, Președintele Biden va susține astăzi o conferință de presă cu privire la atacurile sângeroase de la Kabul.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Cinci morți în Ucraina, după ce un membru al Gărzii Naționale a deschis focul într-o fabrică militară

Un soldat al Gărzii Naționale Ucrainene a împușcat din motive necunoscute gărzile…

Interlop din clanul Duduianu, reținut de polițiști pe Aeroportul Otopeni, după ce a anunțat pe Facebook că vine în țară să se predea

Un membru al clanului Duduianu s-a predat autorităților române la întoarcerea în…

SUA resping cererea Rusiei de a bloca aderarea Ucrainei la NATO

SUA au respins cererea Rusiei de a exclude Ucraina din NATO, pe…

Rusia susține că nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea SUA cu privire la garanțiile de securitate cerute

Rusia nu a primit un “răspuns pozitiv” din partea Statelor Unite sau…

ÎPS Teodosie rămâne în carantină, a decis joi Judecătoria Constanța

Judecătoria Constanţa a decis, joi, să respingă ca neîntemeiată cererea Arhiepiscopului Tomisului…