medicine, healthcare and pandemic concept – sad young female doctor or nurse wearing face protective mask for protection from virus disease sitting on floor at hospital

Ultimele cifre colectate de o federatie a 130 de asociații naționale de asistenți medicali arată că 1.500 de asistenți medicali și-au pierdut viața de când a început pandemia în întreaga lume.

Acesta este același cu numărul de asistenți medicali despre care se crede că au fost uciși în cei patru ani ai primului război mondial.

Cu toate acestea, ICN se așteaptă ca cifra de 1.500 să fie o subestimare semnificativă, deoarece include doar pe cei care au murit în 44 de țări în care datele erau disponibile.

„Faptul că atât de multi asistenți medicali au murit în timpul acestei pandemii, cât au murit în timpul Primului Război Mondial este șocant”, a declarat șeful executivului federației Howard Catton în cadrul unei conferințe online la începutul acestei săptămâni.

„Din mai 2020, solicităm colectarea standardizată și sistematică de date despre infecțiile și decesele lucrătorilor din domeniul sănătății, iar faptul că încă nu se întâmplă este scandalos.”

Analiza separată a ratelor globale de infecție de către ICN sugerează că cel puțin 20.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit în total din cauza Covid, deși aceasta este doar o extrapolare, deoarece nu există numere concrete.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…