medicine, healthcare and pandemic concept – sad young female doctor or nurse wearing face protective mask for protection from virus disease sitting on floor at hospital

Ultimele cifre colectate de o federatie a 130 de asociații naționale de asistenți medicali arată că 1.500 de asistenți medicali și-au pierdut viața de când a început pandemia în întreaga lume.

Acesta este același cu numărul de asistenți medicali despre care se crede că au fost uciși în cei patru ani ai primului război mondial.

Cu toate acestea, ICN se așteaptă ca cifra de 1.500 să fie o subestimare semnificativă, deoarece include doar pe cei care au murit în 44 de țări în care datele erau disponibile.

„Faptul că atât de multi asistenți medicali au murit în timpul acestei pandemii, cât au murit în timpul Primului Război Mondial este șocant”, a declarat șeful executivului federației Howard Catton în cadrul unei conferințe online la începutul acestei săptămâni.

„Din mai 2020, solicităm colectarea standardizată și sistematică de date despre infecțiile și decesele lucrătorilor din domeniul sănătății, iar faptul că încă nu se întâmplă este scandalos.”

Analiza separată a ratelor globale de infecție de către ICN sugerează că cel puțin 20.000 de lucrători din domeniul sănătății au murit în total din cauza Covid, deși aceasta este doar o extrapolare, deoarece nu există numere concrete.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…