Austria plasează în carantină, începând de luni, milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, în încercarea de a face faţă creşterii numărului de infecţii la niveluri record.

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei, determinând unele țări să ia în considerare reimpunerea restricțiilor înainte de Crăciun și stârnind dezbateri dacă vaccinurile sunt suficiente pentru a stopa transmiterea COVID-19.

Țările din Europa au înregistrat săptămâna trecută mai mult de jumătate din infecțiile medii de 7 zile la nivel global și aproximativ jumătate din ultimele decese, potrivit unui raport Reuters, cele mai ridicate niveluri din aprilie anul trecut.

Guvernele și companiile sunt îngrijorate că pandemia prelungită va deraia o redresare economică fragilă.

Guvernul austriac condus de conservatori a spus că aproximativ două milioane de oameni din țara de aproximativ nouă milioane au acum voie să-și părăsească casele doar dintr-un număr limitat de motive, cum ar fi deplasarea la serviciu sau cumpărăturile de produse esențiale.

Dar există un scepticism larg răspândit, inclusiv în rândul conservatorilor și al poliției, cu privire la modul în care poate fi aplicată carantina – va fi greu de verificat, de exemplu, dacă cineva este în drum spre serviciu, ceea ce este permis sau pentru a merge la cumpărături .

„Scopul meu este foarte clar: să îi fac pe cei nevaccinati să se vaccineze, nu să îi închid pe cei nevaccinati”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg la radioul ORF în timp ce explica blocarea, care a fost anunțată duminică.

Scopul este de a contracara o creștere a infecțiilor la niveluri record, alimentată de o rată completă de vaccinare de numai aproximativ 65% din populație, una dintre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…