Austria plasează în carantină, începând de luni, milioane de persoane care nu s-au vaccinat împotriva coronavirusului, în încercarea de a face faţă creşterii numărului de infecţii la niveluri record.

Europa a devenit din nou epicentrul pandemiei, determinând unele țări să ia în considerare reimpunerea restricțiilor înainte de Crăciun și stârnind dezbateri dacă vaccinurile sunt suficiente pentru a stopa transmiterea COVID-19.

Țările din Europa au înregistrat săptămâna trecută mai mult de jumătate din infecțiile medii de 7 zile la nivel global și aproximativ jumătate din ultimele decese, potrivit unui raport Reuters, cele mai ridicate niveluri din aprilie anul trecut.

Guvernele și companiile sunt îngrijorate că pandemia prelungită va deraia o redresare economică fragilă.

Guvernul austriac condus de conservatori a spus că aproximativ două milioane de oameni din țara de aproximativ nouă milioane au acum voie să-și părăsească casele doar dintr-un număr limitat de motive, cum ar fi deplasarea la serviciu sau cumpărăturile de produse esențiale.

Dar există un scepticism larg răspândit, inclusiv în rândul conservatorilor și al poliției, cu privire la modul în care poate fi aplicată carantina – va fi greu de verificat, de exemplu, dacă cineva este în drum spre serviciu, ceea ce este permis sau pentru a merge la cumpărături .

„Scopul meu este foarte clar: să îi fac pe cei nevaccinati să se vaccineze, nu să îi închid pe cei nevaccinati”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg la radioul ORF în timp ce explica blocarea, care a fost anunțată duminică.

Scopul este de a contracara o creștere a infecțiilor la niveluri record, alimentată de o rată completă de vaccinare de numai aproximativ 65% din populație, una dintre cele mai scăzute din Europa de Vest.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…