Autoritatile din China l-au arestat pe liderul unei înșelătorii de milioane de dolari care a folosit ser fiziologic și apă minerală pentru a produce si vinde vaccinuri false Covid-19.

Bărbatul, identificat drept Kong, cercetase proiectele de ambalare ale vaccinurilor reale înainte de a face mai mult de 58.000 de preparate proprii.

Un lot de vaccinuri a fost introdus în contrabandă peste hotare, dar nu se știe unde au fost trimise.

Kong este printre cele 70 de persoane care au fost arestate pentru infracțiuni similare.

Arestările, care au implicat mai mult de 20 de cazuri, au venit în momentul în care Beijingul a promis că va contracara vaccinurile frauduloase.

Chiar dacă majoritatea cazurilor au apărut la sfârșitul anului trecut, noi detalii au fost publicate săptămâna aceasta.

Potrivit unei hotărâri judecătorești, Kong și echipa sa au obținut un profit de 18 milioane de yuani (2,78 milioane de dolari) punând ser fiziologic sau apă minerală în seringi și vânzându-le ca vaccinuri Covid din august anul trecut.

Un lot de 600 dintre aceste vaccinuri a fost trimis în Hong Kong în noiembrie anul trecut, înainte de a fi expediat în străinătate. Vânzările au fost realizate pe baza vaccinurilor care au fost achiziționate prin „canale interne” ale producătorilor autentici.

În alte cazuri, vaccinurile contrafăcute au fost vândute la prețuri umflate în spitale. Alți infractori au organizat, de asemenea, programe de inoculare proprii și i-au pus pe „medicii satului” să vaccineze oamenii cu seruri false în casele și mașinile lor.

Cel mai înalt organ de urmărire penală din China, Procuratura Populară Supremă a cerut agențiilor regionale să coopereze cu poliția pentru a reduce aceste activități.

Alte știri:  Se așteaptă ca premierul Slovaciei să supraviețuiască tentativei de asasinat, spun oficialii

Oficialii sperau să administreze 100 de milioane de doze de Covid înainte de Anul Nou Lunar săptămâna trecută, dar au vaccinat doar 40 de milioane de oameni până acum. Cu toate acestea, țara a reușit în mare măsură să controleze pandemia cu măsuri stricte de blocare, testare și urmărire.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

O navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat în Marea Neagră, lângă Sfântul Gheorghe

Sâmbătă dimineață, Autoritatea Navală Română a raportat scufundarea unei nave sub pavilion…