Signature Bank, cu sediul în New York, a fost închisă duminică de autoritățile de reglementare ale statului, la doar două zile după prăbușirea Silicon Valley Bank.

Departamentul de Trezorerie al SUA și alte autorități de reglementare bancară au publicat duminică o declarație comună, asigurându-i pe toți deponenții de la Signature Bank că vor fi rambursați integral și că contribuabilii nu vor suporta nicio pierdere.

Autoritățile de reglementare bancară din New York au numit Corporația Federală de Asigurare a Depozitelor (FDIC) în calitate de administrator judiciar pentru activele băncii.

La data de 8 martie, Signature Bank a raportat solduri de depozite în valoare totală de 89,17 miliarde de dolari și avea active de aproximativ 110,36 miliarde de dolari.

Signature Bank a fost un creditor important pentru industria cripto, fiind a doua după Silvergate Capital, care a anunțat miercurea trecută că își va închide operațiunile și își va lichida banca.

De asemenea, banca a avut o relație de lungă durată cu fostul președinte Donald Trump și familia sa, dar a tăiat legăturile cu acesta în 2021, în urma revoltelor din 6 ianuarie de la Capitol Hill.

Sillicon Valley Bank (SVB) a fost prima instituție asigurată de FDIC care a dat faliment în 2023.

Acțiunile SVB, cu sediul în California, au scăzut joi cu peste 60%, după ce a vândut un portofoliu de obligațiuni de 21 de miliarde de dolari cu o pierdere de aproape 1,8 miliarde de dolari și a anunțat că intenționează să strângă capital de peste 2 miliarde de dolari.

Operațiunile sale au fost suspendate în condițiile în care banca a continuat să piardă pe piața futures, după ce unii investitori în capital de risc au sfătuit start-up-urile să își retragă banii din bancă pentru a evita pierderi la depozite care depășesc limita de acoperire de 250.000 de dolari a FDIC.

Departamentul pentru Protecție Financiară și Inovare din California (DFPI) a intrat în posesia băncii și a numit FDIC în calitate de administrator judiciar al SVB, ceea ce a provocat un declin pe piețe. SVB a fost prima instituție asigurată de FDIC care a dat faliment 2023.

SVB a devenit cea mai mare faliment bancar de la criza financiară din 2008.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…