Primarul din Mariupol, Vadim Boychenko, a declarat astăzi că în oraș au început să funcționeze crematoriile mobile pentru a distruge orice dovadă a crimelor armatei ruse, potrivit Interfax-Ucraina.

“Ucigașii își acoperă urmele. Crematoriile mobile rusești au început să lucreze în Mariupol. După ampla acoperire internațională a genocidului de la Bucha, conducerea de vârf a Federației Ruse a ordonat să elimine orice dovadă a crimelor armatei sale în Mariupol”, a postat pe Telegram Primăria Mariupol.

Consiliul municipal a reamintit că, în urmă cu o săptămână, estimările prudente indicau 5.000 de civili morți în oraș, dar având în vedere dimensiunea orașului, distrugerile, durata blocadei și rezistența dură, numărul civililor uciși ar putea ajunge la zeci de mii.

“Lumea nu a mai văzut dimensiunea tragediei din Mariupol de când existau lagărele de concentrare naziste. Forțele de ocupație rusești au transformat întregul nostru oraș într-un lagăr al morții. Din păcate, putem compara situația cu ceea ce s-a întâmplat în Cecenia sau Alep. Acesta este noul Auschwitz și Majdanek. Lumea trebuie să ajute la pedepsirea monștrilor lui Putin”, a declarat primarul din Mariupol, Vadim Boychenko.

Potrivit acestuia, rușii încearcă să identifice toți potențialii martori ai atrocităților invadatorilor prin intermediul taberelor de filtrare și să îi distrugă.

Pentru a distruge cadavrele celor morți, forțele de ocupație rusești au creat brigăzi speciale, încadrate de colaboratori locali și de așa-ziși teroriști din așa-numita “Republica Populară Donețk”. Autoproclamatul colaborator și “primar” Konstiantyn Ivaschenko coordonează activitatea acestor grupuri, a declarat consiliul municipal.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Partidul Verde Constanța se opune chioșcurilor în incinta instituțiilor de învățământ

Vicepreședintele Partidul Verde Constanța, Sorin Belu, a adus în atenția consilierilor locali…

Protest în Piața Victoriei: Prietenii și familia tinerilor uciși de Vlad Pascu au cerut pedepse mai aspre pentru șoferii drogați

Prietenii și rudele celor doi tineri care au murit în tragicul accident…

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fostul mare fotbalist român Dănuț Lupu a primit luni o condamnare definitivă…

Turcia a efectuat raiduri aeriene în nordul Irakului după un atac sinucigaș la Ankara

Armata turcă a efectuat duminică seara lovituri aeriene împotriva unor ținte ale…

NATO sporește prezența în Kosovo cu 600 de soldați britanici

Ca răspuns la creșterea tensiunilor dintre Kosovo și Serbia de săptămâna trecută,…

Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat oamenilor de știință din spatele vaccinurilor Covid cu ARNm

Oamenii de știință Katalin Karikó și Drew Weissman au primit Premiul Nobel…

Operațiune de amploare împotriva unei rețele de trafic ilegal de deșeuri: Șapte persoane reținute

Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea infracțională care a adus ilegal…