Vremea toridă se va extinde în următoarele zile în întreaga țară, iar meteorologii au emis două avertizări pentru data de 19 iunie.

Codul galben este valabil pentru nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, Moldova, jumătatea estică a Munteniei și Dobrogea continentală. Temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade, iar local va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) atingând și depășind ușor pragul critic de 80 de unități. Local, noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

Codul portocaliu este valabil pentru Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum și în sudul Crișanei și sud-vestul Transilvaniei. Valul de căldură se va intensifica în aceste zone, cu temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade.

ANM avertizează că valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării în zilele viitoare, iar disconfortul termic se va menține accentuat.

Recomandări:

  • Beți multe lichide, în special apă, pentru a evita deshidratarea.
  • Evitați expunerea la soare în orele de vârf (între orele 11:00 și 17:00).
  • Purtați haine lejere, de culori deschise.
  • Faceți dușuri reci sau băi reci.
  • Evitați efortul fizic intens.
  • Acordați o atenție sporită copiilor, persoanelor în vârstă și celor cu probleme de sănătate.
Alte știri:  CFR reduce viteza trenurilor în acest weekend din cauza caniculei extreme
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…