Potrivit cotidianului german Bild, avionul care îl transporta pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov în misiune la Beijing s-a întors deasupra orașului Novosibirsk și s-a îndreptat spre Moscova.

Cotidianul german Bild a informat peste noapte că Serghei Lavrov trebuia să aterizeze joi la Beijing, dar la jumătatea zborului, avionul său s-a întors deasupra Novosibirsk (Siberia) și, în loc să meargă în China, parcurgând 2.800 de kilometri, s-a întors pe aeroportul Vnukovo din Moscova.

Ziarul britanic “Financial Times” a scris duminică, citând oficiali americani anonimi, că Rusia s-a adresat Chinei pentru echipamente militare care să sprijine invazia sa în Ucraina. Potrivit “FT”, Casa Albă este îngrijorată că Beijingul ar putea submina eforturile occidentale de a ajuta Ucraina să-și apere țara.

China a negat afirmațiile apărute în spațiul public și a acuzat Washingtonul că răspândește “dezinformări rău intenționate” care riscă să escaladeze conflictul.

Autoritățile Chineze nu au condamnat agresiunea rusă împotriva Ucrainei, opunându-se calificării acesteia drept invazie și au declarat că vor menține contacte economice normale cu Rusia. Ministrul chinez de externe Wang Yi a declarat recent că prietenia dintre cele două state este “foarte solidă” și că au perspective largi de cooperare.

Casa Albă a anunțat că președintele SUA, Joe Biden, va discuta vineri cu președintele Chinei, Xi Jinping, despre războiul Rusiei împotriva Ucrainei și alte probleme de interes reciproc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…