Foto: Yelena Afonina /TASS via Getty Images

Mai multe organizații cecene pentru drepturile omului, precum și bloggeri, vorbesc despre apeluri ale locuitorilor ceceni cu privire la bărbați răpiți pentru a fi trimiși ca “voluntari” în războiul împotriva Ucrainei, potrivit Kavkaz.Realii, site-ul Radio Europa Liberă din regiunea Caucaz.

Potrivit activiștilor, bărbații răpiți sunt forțați să semneze un contract sub amenințarea de a petrece o perioadă nedeterminată în închisori secrete.

Mișcarea de opoziție 1ADAT a raportat că sute de persoane au fost răpite din diferite regiuni ale Ceceniei. Potrivit reprezentantului mișcării, 100 de persoane sunt deținute într-una dintre închisorile ilegale, iar 30 în cealaltă. Aceste date sunt raportate de oameni care au asistat la astfel de “mobilizări”.

Reprezentanții asociației pentru drepturile omului “Vayfond” au declarat că au primit recent zeci de apeluri de la locuitorii din Cecenia care susțineau că au fost trimiși cu forța la război împotriva ucrainenilor. Printre cei care sunt forțați să devină “voluntari” se numără chiar și persoane cu dizabilități. Există, de asemenea, funcționari publici cărora li s-a cerut să semneze o “cerere” pentru a se alătura “voluntarilor”.

“Ei și familiile lor sunt amenințați și forțați să semneze acte. Deși nu doresc absolut deloc să meargă la război, sunt nevoiți să o facă împotriva voinței lor. În plus, în caz de rănire sau deces, documentele conțin beneficii financiare extrem de mici, nu cele anunțate de propagandă”, au declarat oficialii Vayfond.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…