Președintele Belarusului, Alexander Lukashenko, a amenințat că va inunda Europa cu migranți și droguri ca răspuns la sancțiunile țărilor occidentale privind deturnarea zborului Ryanair.

Liderul din Belarus a declarat parlamentului că intenționează să slăbească controalele la frontieră menite să prindă traficanții de droguri și persoane, după ce liderii UE au întrerupt călătoriile aeriene cu țara sa și au amenințat cu sancțiuni suplimentare.

„Am oprit migranții și drogurile – acum va trebui să îi prindeți și să-i mâncați singuri”, a spus el.

Declarația vine după ce liderii mondiali, printre care Joe Biden, Boris Johnson, Angela Merkel și Emmanuel Macron, s-au aliniat pentru a-l condamna pe Lukashenko pentru că a deviat duminică un zbor Ryanair către Minsk, astfel încât să poată aresta un jurnalist disident și iubita sa .

Liderii UE au sfătuit ulterior toate companiile aeriene să evite spațiul aerian din Belarus și au interzis survolul spațiului aerian al UE de către companiile aeriene din Belarus.

Sancțiunile „vizate” împotriva membrilor guvernului lui Lukașenko sunt de asemenea pregătite, au spus oficialii UE, pe lângă sancțiunile de lungă durată asupra regimului.

Consiliul de securitate al ONU urmează să se întâlnească într-o sesiune cu ușile închise pentru a discuta problema în continuare.

Lukașenko a apărut deranjat în timp ce a ținut astăzi un discurs în parlament – insistând că a acționat „în conformitate cu legea” atunci când a deviat zborul în timp ce acesta traversa spațiul aerian din Belarus.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…