O coaliție de partide politice israeliene a anunțat miercuri seară că au convenit asupra unui acord pentru a forma un nou guvern, deschizând calea pentru ieșirea celui mai longeviv prim-ministru al Israelului, Benjamin Netanyahu.

Yair Lapid, liderul partidului centrist Yesh Atid, l-a notificat pe președintele israelian Reuven Rivlin că a reușit să strângă o coaliție cu doar 38 de minute înainte de termenul limită de la miezul nopții.

Naftali Bennett, liderul micului partid de dreapta Yamina este cel care urmează să devină prim-ministru în primii doi ani din cei patru ani de mandat. Lapid va ocupa funcția de ministru de externe până când cei doi lideri politici își vor schimba rolurile la jumătatea mandatului.

Într-o declarație, Lapid a spus că „guvernul va lucra pentru a servi toți cetățenii Israelului, inclusiv cei care nu sunt membri ai acestuia, îi va respecta pe cei care se opun și vor face tot ce îi stă în putință pentru a uni toate părțile societății israeliene”.

Acordul este un eveniment important din istoria politică israeliană recentă, deoarece ar putea marca ultimele zile ale celor 12 ani de mandat ai lui Netanyahu.

Acordul de coaliție trebuie să treacă acum un vot de încredere în Knesset, parlamentul israelian, înainte ca un nou guvern și prim-ministru să fie învestiți în funcție.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…