Președintele SUA Joe Biden a declarat duminică că liderii G-20 au făcut „progrese tangibile” în ceea ce privește provocările comune, inclusiv schimbările climatice, pe măsură ce presiunea crește pentru ca Statele Unite și alte țări cu emisii mari de carbon să se angajeze la acțiuni mai agresive.

Când a fost rugat la o conferință de presă duminică seară să răspundă dezamăgirilor unor experți că angajamentele G-20 în materie de climă nu au mers suficient de departe, Biden a spus că dezamăgirea „se referă la faptul că Rusia și China practic nu au apărut”.

Preşedinţii chinez Xi Jinping şi rus Vladimir Putin au participat la summit prin videoconferinţă.

Biden și-a exprimat, de asemenea, încrederea că proiectele sale de infrastructură și rețelele de protecție socială vor fi aprobate de Congres săptămâna viitoare, despre care a spus că împreună vor însuma 900 de miliarde de dolari pentru inițiativele climatice.

Administrația Biden a folosit G-20 parțial pentru a încuraja țările bogate în petrol să producă mai mult, pe măsură ce prețurile energiei din SUA continuă să crească, ceea ce duce la prețuri mai mari la gaz și la facturile de electricitate pentru americani. Biden a fost criticat de unii experți în climă pentru că a încurajat producția de petrol, mai degrabă decât să folosească momentul pentru a accelera ruperea de dependența de petrol și tranziția la energie curată.

„La suprafață pare o ironie”, a recunoscut Biden, dar a spus că sugestia că „vom putea trece la energie regenerabilă peste noapte” nu a fost „ pur și simplu rațională”.

Conferința de presă a încheiat călătoria sa de trei zile la Roma pentru summitul Grupului celor 20 – o reuniune anuală a liderilor internaționali care reprezintă cele mai mari economii ale lumii – care a inclus evoluții cu privire la o gamă largă de priorități economice globale, de la retrocedarea oțelului și aluminiului până la impozite mai mari pentru corporații.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…