Președintele SUA, Joe Biden, l-a catalogat pe liderul rus Vladimir Putin drept “criminal de război”, într-un gest care ar putea duce la o escaladare și mai mare a tensiunilor diplomatice.

Joe Biden a făcut această remarcă pe neașteptate ca răspuns la întrebarea unui reporter la Casa Albă.

Este pentru prima dată când a folosit un astfel de limbaj pentru a-l condamna pe președintele Putin, iar Casa Albă a declarat ulterior că acesta “a vorbit din inimă”.

Kremlinul, însă, a spus că a fost o “retorică de neiertat”.

Declarația lui Biden a fost făcută în contextul în care Rusia a continuat bombardarea civililor din Ucraina, pierderile de vieți omenești și suferințele fiind în creștere. Marți, Senatul a aprobat în unanimitate o rezoluție care condamnă violențele din Ucraina și cere o anchetă asupra lui Putin și a membrilor regimului său pentru crime de război

Curtea Internațională de Justiție a ordonat Rusiei să înceteze invazia și a deschis o anchetă privind războiul. Biroul ONU pentru drepturile omului a înregistrat aproximativ 600 de morți în rândul civililor, deși se așteaptă ca bilanțul să fie mult mai mare. Se crede că peste 2.000 de persoane au fost ucise numai în orașul portuar Mariupol, potrivit oficialilor ucraineni. ONU estimează că 3 milioane de persoane au fugit din Ucraina din cauza războiului din Rusia, în timp ce alte aproape 2 milioane au fost strămutate în interiorul țării. ONU a declarat că criza refugiaților din Ucraina este cea mai rapidă creștere din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…