Președintele american Joe Biden și-a exprimat joi scepticismul în legătură cu comentariul președintelui rus Vladimir Putin, care a afirmat că nu are intenția de a folosi o armă nucleară în Ucraina, relatează Reuters.

Într-un discurs ținut în urmă cu o zi, Putin a minimalizat un impas nuclear cu Occidentul, insistând că Rusia nu a amenințat că va folosi arme nucleare și că a răspuns doar la “șantajul” nuclear din partea liderilor occidentali.

“Dacă nu are nicio intenție, de ce continuă să vorbească despre asta? De ce vorbește despre capacitatea de a folosi o armă nucleară tactică?” a declarat Biden într-un interviu acordat NewsNation.
“A fost foarte periculos în modul în care a abordat acest subiect”, a spus Biden.

Putin și alți oficiali ruși au declarat în mod repetat în ultimele săptămâni că Rusia ar putea folosi arme nucleare pentru a-și proteja integritatea teritorială, remarci interpretate în Occident ca amenințări implicite de a le folosi pentru a apăra părți din Ucraina pe care Rusia susține că le-a anexat.

Într-un interviu acordat mai devreme la CNN, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, John Kirby, a declarat că este posibil ca Rusia să ia în considerare utilizarea unei așa-numite bombe murdare și să creeze un pretext pentru a da vina pe Ucraina. Dar el a spus că Statele Unite nu au văzut încă niciun semn că acesta ar fi neapărat cazul.

“Adesea dau vina pe alții pentru ceea ce fac ei înșiși sau sunt pe cale să facă. Așa că de aceea trebuie să luăm asta în serios”, a spus Kirby despre acuzațiile lui Putin.

“Vă mai spun că nu vedem niciun semn, nici măcar astăzi, că rușii plănuiesc să folosească o bombă murdară sau chiar să facă pregătiri în acest sens.”

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *