Președintele american Joe Biden a declarat că președintele rus Vladimir Putin se va confrunta cu consecințe pentru autorizarea amestecului rusesc în alegerile prezidențiale din SUA din 2020.

“Va plăti un preț”, a spus Biden într-un interviu acordat pentru ABC News, răspunzând la o intrebare despre o evaluare a informațiilor care au dus la concluzia că Putin a ordonat „operațiuni de influență” care vizează denigrarea candidaturii sale și susținerea lui Donald Trump.

Biden a spus că a purtat o discuție lungă cu Putin, făcând referire la o conversație telefonică pe care cei doi lideri au avut-o la câteva zile după inaugurarea lui Biden la sfârșitul lunii ianuarie.

„Conversația a început, am spus, te cunosc și tu mă cunoști. Dacă stabilesc că acest lucru a avut loc, atunci fii pregătit ”, a spus Biden, povestind cum l-a confruntat pe Putin.

Întrebat ce preț va plăti Putin, Biden a spus: „Ei bine, veți vedea în scurt timp.” El a adăugat, totuși, că există și probleme de interes reciproc pe care cele două țări pot lucra împreună.

O evaluare recent desclasificată a serviciilor de informații americane a constatat că Putin ar fi autorizat „operațiuni de influență care vizează denigrarea candidaturii președintelui Biden și a Partidului Democrat, sprijinirea fostului președinte Trump, subminarea încrederii publicului în procesul electoral și exacerbarea diviziunilor sociopolitice din SUA”.

Biden a confirmat în interviu că i-a spus odată lui Putin că nu „are suflet” în timpul unei vizite la Kremlin în calitate de vicepreședinte în 2011, la care a spus că Putin a răspuns: „Ne înțelegem noi cumva”.

„Cel mai important lucru cu liderii străini din experiența mea și am avut de-a face cu o mulțime dintre ei în cariera mea este doar să-l cunosc pe celălalt”, a spus Biden.

Întrebat dacă crede că Putin este un ucigaș, Biden a spus: „Da”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…