Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în urma inundațiilor puternice din partea de vest a Germaniei a crescut vineri la cel puțin 81, potrivit radiodifuzorului german ARD.

Aproximativ 1.300 de persoane sunt dat dispărute în cartierul Ahrweiler la sud de Köln, a declarat guvernul districtual pe Facebook. Rețelele de telefonie mobilă s-au prăbușit în unele regiuni afectate de inundații, ceea ce înseamnă că familiile și prietenii nu au reușit să-i găsească pe cei dragi.

Comunități întregi zăceau în ruine după ce râurile umflate au străbătut orașele și satele din regiunile Renania de Nord-Westfalia și Renania-Palatinat.

Vineri dimineață, casele s-au prăbușit în Erftstadt, lângă Köln, iar echipajele de salvare se luptau să ajute locuitorii care s-au întors la casele lor în ciuda avertismentelor, a declarat guvernul districtului Köln pe Facebook.

Un baraj aproape de granița cu Belgia, Rurtalsperre, a fost inundat peste noapte, în timp ce altul, Steinbachtalsperre, a fost instabil.

Parlamentul din Renania de Nord-Westfalia va organiza vineri o întâlnire de urgență. Ministrul german de interne Horst Seehofer a declarat revistei Spiegel că guvernul federal urmărește să ofere sprijin financiar pentru regiunile afectate cât mai repede posibil, adăugând că ar trebui să meargă la cabinet pentru aprobare miercuri.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…