Când te gândești la Bill Gates, probabil că te gândești la tehnologie, nu la terenuri agricole. Și totuși, așa cum a dezvăluit recent The Land Report, fostul CEO al Microsoft este cel mai mare proprietar de terenuri agricole din Statele Unite. Bill Gates și soția sa, Melinda, care sunt în plin proces de divorț, dețin 242.000 de acri în 18 state. Terenurile sunt deținute de Cascade Investment, compania holding pe care familia Gates o folosește pentru o varietate de investiții.

După ani întregi de rapoarte că achiziționa terenuri agricole în locuri precum Florida și Washington, The Land Report a dezvăluit că Gates, care are o valoare netă de aproape 121 miliarde de dolari conform Forbes, a construit un portofoliu masiv de terenuri agricole cuprinzând 18 state. Cele mai mari exploatații ale sale se află în Louisiana (69.071 acri), Arkansas (47.927 acri) și Nebraska (20.588 acri). În plus, el are o participație la 25.750 de acri de teren tranzitoriu de pe partea de vest a Phoenix, Arizona, care se dezvoltă ca o nouă suburbie.

Potrivit cercetărilor The Land Report, terenurile sunt deținute direct și prin entități terțe de Cascade Investments, vehiculul personal de investiții al lui Gates. Alte investiții ale Cascade includ compania de siguranță alimentară Ecolab, retailerul de mașini second-hand Vroom și Canadian National Railway.

Deși poate fi surprinzător faptul că un miliardar tehnologic ar fi, de asemenea, cel mai mare proprietar de terenuri agricole din țară, aceasta nu este singura incursiune a lui Gates în agricultură. În 2008, Fundația Bill și Melinda Gates a anunțat subvenții de 306 milioane dolari pentru a promova agricultura durabilă, cu randament ridicat, în rândul micilor fermieri din Africa subsahariană și Asia de Sud. Fundația a investit în continuare în dezvoltarea și proliferarea „super-culturilor” rezistente la schimbările climatice și la vaci de lapte cu randament mai mare. Anul trecut, organizația a anunțat Gates Ag One, o organizație nonprofit pentru a avansa aceste eforturi.

Nu este pe deplin clar modul în care sunt utilizate terenurile agricole sau dacă vreunul dintre terenuri este pus deoparte pentru conservare. Cu toate acestea, există unele indicații că pe terenurile lui Gates sunt cultivați cartofii de la McDolands, dar și alte legume precum ceapă și morcovi.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…