PARIS, FRANCE – APRIL 16: Co-chairman and co-founder of the The Bill and Melinda Gates Foundation, Bill Gates speaks to the media after his meeting with French president Emmanuel Macron at the Elysee Palace on April 16, 2018 in Paris, France. (Photo by Chesnot/Getty Images)

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a cărui fundație a făcut parte din efortul de a dezvolta și livra vaccinuri COVID-19, a avertizat că următoarele patru-șase luni ar putea fi cele mai grele din această pandemie

În ultimele săptămâni, S.U.A. a înregistrat cazuri record, decese și spitalizări.

„Am crezut că S.U.A. ar fi putut sa facă o treabă mai bună in gestionarea pandemiei “, a declarat duminică Bill Gates, care în 2015 avertizase lumea despre o astfel de pandemie.

Din păcate, următoarele patru până la șase luni ar putea fi cele mai grave din această pandemie. Prognoza IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) prezintă peste 200.000 de decese suplimentare. Dacă am respecta regulile, în ceea ce privește purtarea măștilor și distantarea socială, am putea evita un procent mare din aceste decese ”, a declarat pentru CNN Bill Gates, co-președintele Fundației Bill și Melinda Gates.

COVID-19 a ucis până acum peste 290.000 de oameni în America si 1,61 mil. in intreaga lume.

„În general, când am făcut prognozele în 2015, am vorbit despre decesele potențial mai mari. Deci, acest virus ar putea fi mai fatal decât este. Nu am obținut cel mai rău caz. Dar ceea ce m-a surprins este că impactul economic în S.U.A. iar în întreaga lume a fost mult mai mare decât prognozele pe care le-am făcut acum cinci ani ”, a spus el.

Bill Gates a spus că fundația sa a finanțat o mulțime de cercetări pentru vaccinuri.

„Suntem foarte agili. Suntem parteneri într-un lucru numit CEPI, care este al doilea cel mai mare finanțator după guvernul american ”, a spus el.

„Deci, în diagnosticare, terapie și vaccinuri, știm unde este știința, știm cum trebuie să se reunească piesele într-un mod urgent. Astfel, expertiza noastră în boli infecțioase, care în mod normal se referă doar la țările în curs de dezvoltare, s-a aplicat întregii lumi pentru această criză ”, a adăugat el.

SUA. trebuie să ajute întreaga omenire, a spus Gates, când i s-a spus despre ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump, care acordă prioritate distribuției vaccinului către americani înainte ca acesta să ajungă la oamenii din alte țări.

„Vrem ca economia mondială să funcționeze. Vrem să reducem la minimum decesele. Și, știți, la baza tehnologiei este o companie germană. Așadar, blocarea partajării și cooperării internaționale a fost perturbatoare și o greșeală în toată această pandemie ”, a spus el.

„Deci, trebuie să creștem capacitatea tuturor vaccinurilor. Vor fi unele suplimentare aprobate în lunile următoare, care sunt mai ușor de extins . Dar SUA a beneficiat de îngrijirea muncii altor țări și nu ar trebui să fim cu totul egoisti în modul în care mergem înainte ”, a adăugat el.

Răspunzând la o întrebare, Bill Gates a spus că se va vaccina public asa cum au promis si fostii președinți americani, Bill Clinton, George Bush și Barack Obama.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Armata americană a efectuat raiduri aeriene în Siria după ce un atac cu dronă a ucis un contractor american

Statele Unite au efectuat joi raiduri aeriene împotriva milițiilor susținute de Iran…

Kievul reacționează la propunerea de lege a Dianei Șoșoacă privind anexarea unor teritorii ale Ucrainei de către România

Ucraina a anunțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Șoșoacă,…

Pescuit ilegal în Marea Neagră: Trei pescadoare bulgărești au fost depistate în zona economică exclusivă a României

Trei pescadoare au fost interceptate în zona economică exclusivă a României, în…

Ciucă: Guvernul va aproba săptămâna viitoare plafonarea prețurilor polițelor RCA

Guvernul României a anunțat că va aproba săptămâna viitoare un proiect de…

Coreea de Nord susține că a testat o dronă capabilă să transporte încărăctură nucleară, care poate crea un “tsunami radioactiv”

Coreea de Nord a afirmat vineri că a testat o dronă subacvatică…

Memento Mori de la Depeche Mode: un tribut frumos și emoționant adus lui Andrew “Fletch” Fletcher

Cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode, Memento Mori,…

Patriarhul Bartolomeu: Biserica rusă are o parte de vină pentru “crimele” din Ucraina

Șeful creștinilor ortodocși din întreaga lume, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, a criticat Biserica…

Un avion Tarom a aterizat de urgență la Istanbul în urma unei alerte cu bombă

Un avion Tarom cu destinația București a fost nevoit să aterizeze de…

ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la polițele RCA

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras proiectul referitor la plafonarea prețurilor la…