PARIS, FRANCE – APRIL 16: Co-chairman and co-founder of the The Bill and Melinda Gates Foundation, Bill Gates speaks to the media after his meeting with French president Emmanuel Macron at the Elysee Palace on April 16, 2018 in Paris, France. (Photo by Chesnot/Getty Images)

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, a cărui fundație a făcut parte din efortul de a dezvolta și livra vaccinuri COVID-19, a avertizat că următoarele patru-șase luni ar putea fi cele mai grele din această pandemie

În ultimele săptămâni, S.U.A. a înregistrat cazuri record, decese și spitalizări.

„Am crezut că S.U.A. ar fi putut sa facă o treabă mai bună in gestionarea pandemiei “, a declarat duminică Bill Gates, care în 2015 avertizase lumea despre o astfel de pandemie.

Din păcate, următoarele patru până la șase luni ar putea fi cele mai grave din această pandemie. Prognoza IHME (Institute for Health Metrics and Evaluation) prezintă peste 200.000 de decese suplimentare. Dacă am respecta regulile, în ceea ce privește purtarea măștilor și distantarea socială, am putea evita un procent mare din aceste decese ”, a declarat pentru CNN Bill Gates, co-președintele Fundației Bill și Melinda Gates.

COVID-19 a ucis până acum peste 290.000 de oameni în America si 1,61 mil. in intreaga lume.

„În general, când am făcut prognozele în 2015, am vorbit despre decesele potențial mai mari. Deci, acest virus ar putea fi mai fatal decât este. Nu am obținut cel mai rău caz. Dar ceea ce m-a surprins este că impactul economic în S.U.A. iar în întreaga lume a fost mult mai mare decât prognozele pe care le-am făcut acum cinci ani ”, a spus el.

Bill Gates a spus că fundația sa a finanțat o mulțime de cercetări pentru vaccinuri.

„Suntem foarte agili. Suntem parteneri într-un lucru numit CEPI, care este al doilea cel mai mare finanțator după guvernul american ”, a spus el.

„Deci, în diagnosticare, terapie și vaccinuri, știm unde este știința, știm cum trebuie să se reunească piesele într-un mod urgent. Astfel, expertiza noastră în boli infecțioase, care în mod normal se referă doar la țările în curs de dezvoltare, s-a aplicat întregii lumi pentru această criză ”, a adăugat el.

SUA. trebuie să ajute întreaga omenire, a spus Gates, când i s-a spus despre ordinul executiv semnat de președintele Donald Trump, care acordă prioritate distribuției vaccinului către americani înainte ca acesta să ajungă la oamenii din alte țări.

„Vrem ca economia mondială să funcționeze. Vrem să reducem la minimum decesele. Și, știți, la baza tehnologiei este o companie germană. Așadar, blocarea partajării și cooperării internaționale a fost perturbatoare și o greșeală în toată această pandemie ”, a spus el.

„Deci, trebuie să creștem capacitatea tuturor vaccinurilor. Vor fi unele suplimentare aprobate în lunile următoare, care sunt mai ușor de extins . Dar SUA a beneficiat de îngrijirea muncii altor țări și nu ar trebui să fim cu totul egoisti în modul în care mergem înainte ”, a adăugat el.

Răspunzând la o întrebare, Bill Gates a spus că se va vaccina public asa cum au promis si fostii președinți americani, Bill Clinton, George Bush și Barack Obama.

Alte știri:  Biserica Ortodoxă Rusă declară "război sfânt" împotriva Ucrainei şi Occidentului
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Vreme rea în mai multe județe: Cod galben de ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ploi…

Oficialii americani se așteaptă ca răspunsul israelian la loviturile din Iran să fie limitat

Statele Unite consideră că răspunsul Israelului la atacul cu rachete și drone…

Drone detectate în apropierea Bazei Kogălniceanu. Anchetă militară în desfășurare

Militarii care asigurau paza la Baza Militară 57 “Mihail Kogălniceanu” din județul…

Radu Mazăre rămâne în spatele gratiilor. Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în şedinţa de miercuri, cererea de eliberare…

Radu Mazăre, la un pas de eliberare. Magistrații decid astăzi dacă îi admit cererea de eliberare condiționată

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, vrea să fie eliberat condiționat din…

Vicepreședinta SUA a cerut Ucrainei să nu atace rafinăriile rusești de petrol, dar solicitarea l-a “iritat” pe Zelenski, scrie The Washington Post

Publciația The Washington Post dezvăluie că vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, i-a…

Raport CSAT: Rusia a intensificat operațiunile de spionaj pe teritoriul României

Potrivit unui raport recent al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT),…

Războiul din Ucraina: Cel puțin 14 morți și 60 de răniți în urma unor lovituri rusești la Cernihiv

Trei rachete rusești au lovit în centrul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei…

Rusia va înregistra cea mai mare creștere economică în 2024, potrivit FMI

Potrivit celei mai recente prognoze economice mondiale publicată de Fondul Monetar Internațional…