BioNTech, compania germană care a dezvoltat vaccinul împotriva Covid-19 în parteneriat cu Pfizer, a început studiile de fază II a unui vaccin personalizat pentru cancer pe bază de ARN mesager la anumiți pacienți cu risc crescut de cancer colorectal.

Vaccinul folosește o tehnologie similară cu vaccinul COVID-19, cu succes pe scară largă, dar de data aceasta învață sistemul imunitar să prevină creșterea cancerului, în loc de viruși. Luând un eșantion din tumora pacientului, vaccinul este apoi dezvoltat pentru a viza profilul mutației acelui cancer specific, antrenând sistemul imunitar să țintească proteinele de pe suprafața celulelor canceroase.

Procesul durează aproximativ șase săptămâni pentru a se dezvolta, iar participanții vor primi apoi doze regulate pe parcursul perioadei de probă de patru ani – începând cu o injecție pe săptămână timp de șase săptămâni, apoi injecții bisăptămânale și, în final, o injecție la fiecare câteva săptămâni.

Participanții implicați vor fi pacienți cu cancer colorectal cu risc crescut de recidivă, cărora li s-a extirpat tumora chirurgical sau au fost supuși chimioterapiei. Potrivit studiilor, acest tip de cancer recidivează în 30-40% din cazuri, dar vaccinul speră să pună capăt acestui lucru. Studiul, care a fost inițiat în Statele Unite, Germania, Spania și Belgia, intenționează să înscrie aproximativ 200 de pacienți.

„Acest studiu este o piatră de hotar importantă în eforturile noastre de a aduce pacienților imunoterapii individualizate”, a declarat Özlem Türeci, co-fondator și director medical șef al BioNTech, într-o declarație.

„Multe tipuri de cancer progresează în așa fel încât pacientul pare inițial fără tumori după intervenție chirurgicală, dar după un timp, focarele tumorale care au fost inițial invizibile cresc și formează metastaze. În acest studiu clinic pe pacienți cu cancer colorectal, ne propunem să identificăm pacienții cu risc ridicat cu un test de sânge și să investigăm dacă un vaccin individualizat cu ARNm poate preveni astfel de recăderi”, a declarat șeful BioNTech.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream

Seismologii suedezi au înregistrat explozii în apropierea conductelor Nord Stream în ultimele…

Medvedev face previziuni privind un atac nuclear asupra Ucrainei

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev consideră că Rusia poate lansa un atac…

Rușii plătesc până la 27.000 de dolari pentru a fugi din țară cu avioane private după mobilizarea parțială a lui Putin

Companiile care oferă zboruri cu avioane private au raportat o creștere bruscă…

Au apărut primele rezultate raportate în urma așa-numitelor referendumuri din regiunile ucrainene ocupate

Presa de stat rusă a anunțat rezultatele preliminare ale așa-numitelor referendumuri care…

Parlamentul a votat majorarea salariilor aleșilor locali. Salariile senatorilor și deputaților nu vor mai crește

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, legea care prevede creşterea salariilor pentru primari,…

Kazahstanul va asigura siguranța rușilor care fug de mobilizare

Kazahstanul va asigura îngrijirea și siguranța rușilor care fug de o “situație…