Foto: Lt. Bryce Hadley

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor ucraineni pentru a ajuta la înfrângerea blocadei navale a Rusiei, au declarat oficiali, pe fondul îngrijorărilor că arme mai puternice care ar putea scufunda navele de război rusești ar intensifica conflictul, potrivit Euroactiv.

Trei oficiali americani și două surse din Congres au declarat că două tipuri de rachete anti-navă puternice, Harpoon, fabricate de Boeing (BA.N) și Naval Strike Missile, fabricate de Kongsberg (KOG.OL) și Raytheon Technologies (RTX.N), sunt luate în considerare în mod activ, fie pentru a fi trimise direct în Ucraina, fie printr-un transfer de la un aliat european care deține rachetele.

Bryan Clark, expert naval la Institutul Hudson, a declarat că 12 până la 24 de rachete anti-navă precum Harpoon cu rază de acțiune de peste 100 km ar fi suficiente pentru a amenința navele rusești și ar putea convinge Moscova să ridice blocada.

“Dacă Putin persistă, Ucraina ar putea doborî cele mai mari nave rusești, deoarece acestea nu au unde să se ascundă în Marea Neagră”, a declarat Clark.

Racheta navală de atac (NSM) poate fi lansată de pe coasta ucraineană și are o rază de acțiune de 250 km. De asemenea, este nevoie de mai puțin de 14 zile de antrenament pentru a o opera.

Sursele au declarat că NSM-urile sunt considerate mai puțin dificile din punct de vedere logistic decât Harpoons, deoarece aliații NATO ar putea împrumuta lansatoare mobile de la sol, care sunt disponibile, și focoase din Norvegia.

Toate cererile de arme care au conținut american, precum Harpoons și NSM, ar trebui să fie aprobate de Departamentul de Stat al SUA, care primește îndrumări de la Casa Albă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…