Premierul britanic Boris Johnson a recunoscut că a participat la o petrecere la reședința sa de pe Downing Street în timpul unui lockdown în mai 2020, încălcând astfel regulile guvernului său privind pandemia.

Adresându-se miercuri Parlamentului Regatului Unit, Johnson a declarat că dorește să “își ceară scuze” poporului britanic pentru acțiunile sale, dar a deviat cererile opoziției de a demisiona.

“Cunosc furia pe care o simt oamenii față de mine în legătură cu guvernul pe care îl conduc atunci când se gândesc că în Downing Street regulile nu sunt respectate în mod corespunzător de către cei care fac regulile”, a declarat el în Camera Comunelor.

Johnson, care a obținut o victorie zdrobitoare în alegerile din 2019 pe baza promisiunii de a asigura ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, a declarat că regretă acțiunile sale și că a crezut că adunarea din 20 mai a fost un eveniment de lucru.

El a adăugat că a intrat în grădina din Downing Street pentru a le mulțumi membrilor personalului său înainte de a se întoarce în biroul său 25 de minute mai târziu. El a spus că, în retrospectivă, ar fi trebuit să ceară ca evenimentul să fie oprit.

La momentul petrecerii, școlile au fost închise pentru majoritatea elevilor, pub-urile și restaurantele au fost închise și au existat controale stricte asupra amestecului social în conformitate cu regulile de izolare a Regatului Unit.

Două persoane din gospodării diferite aveau voie să se întâlnească în aer liber, dar numai dacă păstrau o distanță de 2 metri.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…