Brazilia a înregistrat joi un record de 100.158 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, a declarat Ministerul Sănătății, subliniind amploarea focarului care devine o criză politică majoră pentru președintele Jair Bolsonaro.

Numărul record de cazuri, alături de alte 2.777 de decese cauzate de COVID-19, vine la o zi după ce Brazilia a depășit 300.000 de decese din cauza pandemiei, cel mai grav număr de decese din lume după Statele Unite.

Izbucnirea virusului in Brazilia a stabilit recorduri săptămânale din cauza lansării neuniforme a vaccinului, a lipsei de coordonare națională și a unei noi variante infecțioase. Criticii, inclusiv parlamentari înalți cu legături cu președintele, îl învinuiesc din ce în ce mai mult pe Bolsonaro pentru modul în care a tratat pandemia. El a atras critici ascuțite pentru eforturile sale de a bloca restrictiile și de a semăna îndoieli cu privire la vaccinuri.

Bolsonaro se confruntă, de asemenea, cu apeluri în creștere pentru a-l înlocui pe ministrul de externe Ernesto Araujo din cauza eșecurilor în răspunsul COVID-19 al țării. Președintele Senatului, Rodrigo Pacheco, a declarat joi că politica externă a Braziliei trebuie să se îmbunătățească, adăugând că revine Bolsonaro să decidă dacă îl va înlocui pe Araujo.

Bolsonaro, care a pus sub semnul întrebării „grăbirea” de a cumpăra vaccinuri anul trecut, s-a angajat să intensifice efortul de inoculare al țării, vizând 1 milion de doze zilnice, comparativ cu aproximativ 350.000 pe zi în ultima săptămână.

Joi, ministrul economiei Paulo Guedes a sugerat că sectorul privat ar putea ajuta la accelerarea imunizărilor prin cumpărarea de provizii și donarea acestora către guvern. Nu era clar dacă ideea era viabilă pe o piață globală atât de strânsă pentru vaccinuri.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…