Brazilia a înregistrat joi un record de 100.158 de cazuri noi de coronavirus în 24 de ore, a declarat Ministerul Sănătății, subliniind amploarea focarului care devine o criză politică majoră pentru președintele Jair Bolsonaro.

Numărul record de cazuri, alături de alte 2.777 de decese cauzate de COVID-19, vine la o zi după ce Brazilia a depășit 300.000 de decese din cauza pandemiei, cel mai grav număr de decese din lume după Statele Unite.

Izbucnirea virusului in Brazilia a stabilit recorduri săptămânale din cauza lansării neuniforme a vaccinului, a lipsei de coordonare națională și a unei noi variante infecțioase. Criticii, inclusiv parlamentari înalți cu legături cu președintele, îl învinuiesc din ce în ce mai mult pe Bolsonaro pentru modul în care a tratat pandemia. El a atras critici ascuțite pentru eforturile sale de a bloca restrictiile și de a semăna îndoieli cu privire la vaccinuri.

Bolsonaro se confruntă, de asemenea, cu apeluri în creștere pentru a-l înlocui pe ministrul de externe Ernesto Araujo din cauza eșecurilor în răspunsul COVID-19 al țării. Președintele Senatului, Rodrigo Pacheco, a declarat joi că politica externă a Braziliei trebuie să se îmbunătățească, adăugând că revine Bolsonaro să decidă dacă îl va înlocui pe Araujo.

Bolsonaro, care a pus sub semnul întrebării „grăbirea” de a cumpăra vaccinuri anul trecut, s-a angajat să intensifice efortul de inoculare al țării, vizând 1 milion de doze zilnice, comparativ cu aproximativ 350.000 pe zi în ultima săptămână.

Joi, ministrul economiei Paulo Guedes a sugerat că sectorul privat ar putea ajuta la accelerarea imunizărilor prin cumpărarea de provizii și donarea acestora către guvern. Nu era clar dacă ideea era viabilă pe o piață globală atât de strânsă pentru vaccinuri.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Înalta Curte a decis că Ion Iliescu poate fi anchetat în Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990

Înalta Curte a decis joi că fostul președintele Ion Iliescu poate fi…

Talibanii au emis un decret care spune că femeile trebuie să își dea consimțământul la căsătorie

Guvernul taliban din Afganistan a emis vineri un decret privind drepturile femeilor,…