Brazilia a înregistrat peste 4.000 de decese Covid-19 în ultimile 24 de ore pentru prima dată marți, a declarat Ministerul Sănătății.

Coronavirusul a ucis 4.195 de oameni în ultimile 24 de ore in Brazilia, iar numărul total de decese raportate este de aproape 337.000, al doilea după Statele Unite.

„Ne aflăm într-o situație îngrozitoare și nu vedem măsuri eficiente nici de către guvernele de stat, nici de cele federale” pentru a răspunde, a spus epidemiologul Ethel Maciel de la Universitatea Federală Espirito Santo.

“În ritmul pe care îl vaccinăm – 10% din populație (cu o primă doză) până acum – singura modalitate de a încetini răspândirea extrem de rapidă a virusului este blocarea eficientă timp de cel puțin 20 de zile”, a spus ea. AFP.

“Din păcate, politica ne-a adus acolo unde ne aflăm astăzi: acest număr enorm de oameni care și-au pierdut viața. Foarte trist”.

Criza sănătății pare să se transforme într-una politică pentru președintele Jair Bolsonaro, care de mult timp a respins sfaturile experților cu privire la limitarea pandemiei și se confruntă acum cu presiuni mari – inclusiv din partea aliaților din Congres și din sectorul afacerilor – pentru a aduce situația sub control.

Președintele de extremă dreapta și-a revizuit o mare parte din guvern săptămâna trecută, înlocuindu-i pe miniștrii de externe, justiție, sănătate și apărare și numind noi comandanți ai armatei, marinei și forțelor aeriene.

Unitățile de terapie intensivă sunt în prezent peste 90% pline în 18 din cele 27 de regiuni din Brazilia, potrivit institutului de sănătate publică Fiocruz. Toate, în afară de două, se află în „zona critică de alertă” cu o ocupare de peste 80%, a spus acesta.

Experții spun că creșterea este parțial cauzată de o variantă locală a virusului cunoscută sub numele de P1 care poate reinfecta persoanele care au avut tulpina inițială și se crede că sunt mai contagioase.

Între timp, guvernul s-a străduit să asigure suficiente vaccinuri, forțând uneori autoritățile să suspende acțiunile de imunizare în unele zone

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…