Cel mai mare oraș din Brazilia a accelerat joi eforturile de a goli mormintele vechi, făcând loc unui număr tot mai mare de oameni răpuși de Covid-19, înregistratand înmormântări zilnice record săptămâna aceasta.

Groparii din cimitirul Vila New Cachoeirinha din nordul orașului lucrează la foc continuu pentru a deschide mormintele oamenilor îngropați cu ani în urmă, punând în saci resturile omenști pentru a fi mutate într-o altă locație.

Relocarea rămășițelor este standard în operațiunile cimitirului, a declarat secretarul municipal responsabil cu serviciile funerare, într-un comunicat. Dar de cand noul val de coronavirus a lovit Brazilia, cererile sunt tot mai multe.

Orașul Sao Paulo a înregistrat marți 419 înmormântări, cel mai mult de când a început pandemia. Dacă înmormântările continuă în acest ritm, primăria a spus că va trebui să ia mai multe măsuri de urgență, fără a specifica.

Miercuri, ministerul sănătății din Brazilia a comunicat cel mai mare număr zilnic de morți Covid-19 pentru a doua zi consecutivă, cu 3.869 de persoane care au cedat virusului.

Brazilia este a doua țară cu cea mai mare mortalitate cauzată de Covid din lume după Statele Unite ,cu o medie de 3.000 de decese și 75.500 de cazuri noi pe zi în ultima săptămână – o rată care a crescut constant din februarie.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…