Bursa rusă a înregistrat o scădere bruscă după anunțul președintelui rus Vladimir Putin “privind mobilizarea parțială” și există rapoarte privind creșterea vânzărilor de bilete de avion pentru a părăsi țara.

Totodată, prețul petrolului a avut o creștere de 2.5%. Contractele futures pentru petrolul Brent au crescut cu 2,28 dolari, sau 2,5%, la 92,90 dolari pe baril, după ce în ziua precedentă au scăzut cu 1,38 dolari.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri o mobilizare militară parțială în Rusia, punând populația și economia țării pe picior de război, în timp ce invazia Moscovei în Ucraina continuă.

Într-un rar anunț televizat preînregistrat, Putin a declarat că Occidentul “vrea să ne distrugă țara” și a susținut că Occidentul a încercat să “transforme poporul ucrainean în carne de tun”, în comentarii traduse de Reuters, repetând afirmații anterioare în care a acuzat națiunile occidentale că au început un război prin procură cu Rusia.

Putin a declarat că “evenimentele de mobilizare” vor începe miercuri, fără a oferi multe alte detalii, în afară de faptul că a ordonat o creștere a finanțării pentru a stimula producția de arme a Rusiei.

Potrivit președintelui rus, mobilizarea îi privește “doar pe cetățenii din rezerva militară, pe cei care au servit în armată”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Copil grav rănit după explozia unei petarde în județul Prahova

Un incident teribil a avut loc ieri în județul Prahova, unde un…

Cineva a pariat împotriva bursei israeliene în zilele dinaintea atacului Hamas din 7 octombrie

Un nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Columbia și NYU…

Grand Theft Auto VI: Rockstar Games a publicat primul trailer pentru mult așteptatul joc GTA 6

După mai bine de un deceniu de așteptare, legendarul dezvoltator de jocuri…

Armata israeliană spune că 2 civili uciși pentru fiecare militant este un raport “extrem de pozitiv”, având în vedere provocările luptei din Gaza

Pe măsură ce violențele dintre Israel și militanții Hamas continuă în Gaza,…

Banca elvețiană Banque Pictet recunoaște că a ascuns 5,6 miliarde de dolari de fiscul american

Una dintre cele mai mari bănci private elvețiene, Banque Pictet, a ajuns…