Asociația de tenis feminin (WTA) a anunțat miercuri suspendarea imediată a tuturor turneelor ​​din China din cauza îngrijorărilor legate de dispariția jucătoarei de tenis Peng Shuai.

Decizia WTA de a părăsi una dintre cele mai mari piețe ale sale a fost aplaudată de multe figuri de top din lumea tenisului, dar ar putea costa WTA sute de milioane de dolari în venituri din difuzare și sponsorizare.

Locația lui Peng a devenit un motiv de îngrijorare internațională după o absență publică de aproape trei săptămâni, după ce ea a postat un mesaj pe rețelele de socializare la începutul lunii noiembrie, susținând că fostul vicepremier al Chinei Zhang Gaoli a agresat-o sexual.

Nici Zhang, care s-a pensionat în 2018, nici guvernul chinez nu au comentat acuzațiile lui Peng, iar subiectul a fost blocat pe internetul puternic cenzurat din China.

„Nu văd cum le pot cere sportivilor noștri să concureze acolo când Peng Shuai nu are voie să comunice liber și se pare că a fost presată să contrazică acuzația ei de agresiune sexuală”, a declarat directorul executiv al WTA, Steve Simon, într-o declarație.

„Având în vedere starea actuală a lucrurilor, sunt, de asemenea, foarte îngrijorat de riscurile cu care s-ar putea confrunta toți jucătorii și personalul nostru dacă am organiza evenimente în China în 2022.”

Peng a apărut la jumătatea lunii noiembrie la o cină cu prietenii și la un turneu de tenis pentru copii la Beijing, au arătat fotografii și videoclipuri publicate de presa de stat chineză și de organizatorii turneului.

Pe 21 noiembrie, președintele CIO Thomas Bach a avut un apel video de 30 de minute cu Peng, care a concurat la trei olimpiade, timp în care ea i-a spus că este în siguranță.

Alte știri:  Capacitatea eoliană și solară a Chinei este aproape dublă față de cea mondială

Dar Simon, care a spus că decizia de a suspenda turneele din China a avut sprijinul deplin al Consiliului de Administrație WTA, a spus că nu sunt convinși că totul este bine cu Peng.

„Deși acum știm unde se află Peng, am serioase îndoieli că este liberă, în siguranță și nu este supusă cenzurii, constrângerii și intimidării”, a spus Simon.

„WTA a fost clară cu privire la ceea ce este necesar aici și ne repetăm ​​apelul pentru o investigație completă și transparentă – fără cenzură – cu privire la acuzația de agresiune sexuală a lui Peng Shuai.”

Simon a spus că situația Peng a cerut un răspuns.

„Dacă oamenii puternici pot înăbuși vocile femeilor și pot îndepărta acuzațiile de agresiune sexuală sub covor, atunci baza pe care a fost fondată WTA – egalitatea pentru femei – ar suferi un regres imens. Nu voi și nu pot lăsa asta să se întâmple”, a adăugat el.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Crimă șocantă în Brăila: Doctoriță stomatolog ucisă în cabinetul său

O întâmplare șocantă a avut loc marți seara în Brăila, unde o…

Cadavrul din geamantan: Suspecții crimei au fost prinși în Brașov

Doi suspecți în cazul crimei șocante din județul Vaslui au fost prinși…

Iași: Tânăr de 32 de ani decedat din cauza caniculei

Un caz șocant a avut loc recent în județul Iași, unde un…

Fenomen rar observat deasupra Antarcticii: Încălzire stratosferică bruscă

Oamenii de știință au detectat recent un eveniment meteorologic neobișnuit în stratosfera…

Cod Roșu de caniculă: Temperaturile vor atinge maxime de 42 de grade celsius în aproape toată țara

România se confruntă cu un val de căldură intens și persistent în…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…