Seychelles, care a vaccinat pe deplin mai mult din populația sa împotriva Covid-19 decât orice altă țară, a închis școlile și a anulat activitățile sportive timp de două săptămâni, după ce numărul de cazuri noi a început să crească din nou.

Măsurile, care includ interdicții privind relaționările între gospodării și închiderea timpurie a barurilor, vin chiar dacă țara a vaccinat pe deplin peste 60% din populația sa adultă cu două doze de vaccin împotriva coronavirusului. Măsurile sunt similare cu cele impuse ultima dată la sfârșitul anului 2020.

“În ciuda tuturor eforturilor excepționale pe care le depunem, situația Covid-19 din țara noastră este critică acum, cu multe cazuri zilnice raportate săptămâna trecută”, a declarat marți Peggy Vidot, ministrul Sănătății.

Cu o populație de aproximativ 98.000 de locuitori, Seychelles a acționat rapid pentru a începe vaccinările în ianuarie folosind o donație de vaccinuri chinezești din Emiratele Arabe Unite. De atunci a procurat și alte vaccinuri.

Până în prezent, 62,2% din populația eligibilă este complet vaccinată, potrivit Bloomberg Vaccine Tracker. Aceasta se compară cu Israel, care are o rată de vaccinare de 55,9%, fiind a doua națiune cea mai vaccinată.

Oficialii de la conferința de presă au oferit puține detalii cu privire la ce ar putea fi în spatele creșterii infecțiilor, în afară de a spune că oamenii iau mai puține măsuri de precauție împotriva virusului decât înainte.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…