Unul dintre cei mai mari bordeluri din Europa intră în faliment în mijlocul pandemiei coronavirusului, relatează presa. Este una dintre numeroasele companii germane care se îndreaptă spre faliment ca urmare a crizei, spun experții.

Bordelul “Pascha”, un punct de reper major în orașul de vest din Germania, Köln, intră în faliment, a informat joi un cotidian german.

“Suntem la sfârșit”, a declarat directorul bordelurilor, Armin Lobscheid, pentru ziarul local Express.

Ziarul l-a citat pe Lobscheid spunând că bordelul își consumase toate rezervele financiare în timpul interdicției de prostituție impusă în timpul pandemiei în curs. Bordelul funcționează dintr-o clădire cu 11 etaje și are în jur de 60 de angajați, inclusiv maseuri și bucătari.

În mod normal, aproximativ 120 de prostituate lucrează acolo și în regim independent, a raportat ziarul. Cu toate acestea, statul Renania de Nord-Westfalia, unde se află Köln, a interzis prostituția în urmă cu cinci luni măsurilor luate în încercarea de a reduce răspândirea COVID-19.

Lobscheid a criticat autoritățile statului pentru că nu sunt clare în previziunile lor cu privire la momentul în care restricțiile se vor încheia.

“Nu putem planifica așa. Puem să evităm falimentul cu ajutorul băncilor dacă am fi siguri că lucrurile pot începe din nou la începutul anului viitor”, a declarat Lobscheid. El a adăugat că toată lumea știa că serviciile sexuale plătite continuă în ciuda interdicției, dar anonim și fără a fi plătite taxe.

Organizațiile care reprezintă lucrătorii sexuali au avertizat că închiderea bordelurilor va forța prostituția la negru, expunând femeile la riscuri mai mari de exploatare.

Vestea insolvenței „Pascha” vine atunci când unul dintre cele mai importante birouri de credit din Germania, Creditreform, a avertizat cu privire la o creștere semnificativă a cererilor de faliment în Germania, provocată de căderea pandemiei.

“Începând cu al patrulea trimestru, va exista o creștere considerabilă a aplicațiilor”, a declarat miercuri CEO Volker Ulbricht. El a spus că companiile din domeniul culturii, sportului și recreerii se află sub o presiune deosebit de puternică, mai presus de toate întreprinderile mai mici. Acest lucru a fost demonstrat de înrăutățirea istoricelor de plată în prezent, a spus el.

Previziunile sale vin în timp ce Germania se confruntă cu cea mai gravă recesiune din perioada postbelică.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram