Mai multe corpuri lichide au fost găsite sub polul sudic al lui Marte, potrivit unui nou studiu major.

Descoperirile dau o credință suplimentară cercetărilor anterioare care au sugerat că ar putea exista un mare lac cu apă sărată sub suprafața marțiană, susțin cercetătorii – și, de asemenea, le-a determinat să descopere o serie de alte zone umede.

Descoperirile ar putea fi esențiale în căutarea vieții extraterestre pe planetă, observă cercetătorii, având în vedere viața așa cum știm că necesită apă lichidă pentru a supraviețui.

Ele vor fi, de asemenea, esențiale pentru munca de „protecție planetară” care asigură faptul că umanitatea nu contaminează alte planete cu viață de pe Pământ în timpul misiunilor de explorare a acestora.

Cercetătorii cer lucrări viitoare pentru a examina mai bine Marte, chimia sa – și dacă ar putea exista urme din ceea ce ei numesc „activitate astrobiologică” sau viața extraterestră.

Descoperirea a fost făcută folosind MARSIS, un instrument de masurare ,care se află la bordul navei spațiale Mars Express trimise de Agenția Spațială Europeană pentru a orbita în jurul Marte.

Instrumentul trimite impulsuri radar care pot penetra suprafața și calotele de gheață de pe Marte. Ele pot fi apoi măsurate în timp ce se întorc înapoi către nava spațială, permițând cercetătorilor să pătrundă în planetă fără să o atingă.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…