Un tribunal chinez din Tibet i-a dat o pedeapsă de 10 ani de închisoare scriitorului și educatorului tibetan Go Sherab Gyatso, cunoscut pentru că și-a exprimat loialitatea față de liderul spiritual exilat Dalai Lama.

Anterior, Go Sherab Gyatso a scris cărți și articole care descriu restricții impuse tibetanilor care trăiesc sub dominația chineză.

Mai mult, Go Sherab Gyatso, un călugăr de 46 de ani de la mănăstirea Kirti din prefectura autonomă tibetană Ngaba (în chineză, Aba) din Sichuan, a fost arestat sub acuzații necunoscute de agenții Securității Statului pe 26 octombrie 2020, în capitala Sichuanului, Chengdu. .

Între timp, Gyatso va fi mutat în curând într-o închisoare de lângă capitala regională a Tibetului, Lhasa, au declarat surse apropiate lui Gyatso. Nu sunt disponibile detalii cu privire la acuzațiile pentru care a fost condamnat, potrivit Radio Free Asia.

Vorbind cu RFA, un cărturar tibetan care trăiește în exil l-a descris pe Gyatso – care a scris cărți și articole care descriu restricțiile asupra libertății de exprimare sub dominația chineză – ca pe un „individ cu mintea deschisă care pledează pentru conservarea limbii, religiei și culturii tibetane”.

„Este o veste tristă să aud despre condamnarea sa de 10 ani de Ziua Drepturilor Omului și vreau să fac apel la Națiunile Unite, guvernele din întreaga lume și comunitatea internațională să analizeze imediat această problemă”, a adăugat el.

Anterior, guvernul chinez a răspuns, în octombrie, la o scrisoare din 16 iulie a experților ONU în drepturile omului, care întrebau despre cazul lui Gyatso, spunându-le că Gyatso a fost plasat în detenție penală „în conformitate cu legea privind suspiciunea de incitare la secesiune”.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…