Un laborator chinez a realizat cea mai rapidă conexiune în timp real din lume pentru comunicații fără fir, care este de 10 până la 20 de ori mai mare decât rețelele 5G, în timp ce lupta globală pentru stabilirea standardelor în industria telecomunicațiilor continuă să se intensifice.

Un institut sprijinit de guvern, numit Purple Mountain Laboratories, a declarat miercuri că o echipă de cercetare a realizat pentru prima dată în laborator o conexiune fără fir de generația a șasea (6G) la o viteză de 206,25 gigabiți pe secundă, potrivit unei declarații de pe site-ul său.
Proiectul a fost susținut de un proiect guvernamental special privind 6G și realizat în colaborare cu gigantul telecomunicațiilor China Mobile și Universitatea Fudan.

Viteza obținută reprezintă un record mondial pentru transmisia wireless în timp real în banda de frecvențe terahertz (300GHz~3THz), care este considerată a fi fundamentul pentru viitoarele comunicații mobile 6G, potrivit comunicatului Purple Mountain.

Tehnologia de comunicații fără fir 6G va fi succesoarea actualei tehnologii celulare 5G, care este încă în curs de implementare în mai multe țări. 5G permite transferul de date la o viteză de 20 de ori mai mare decât standardele anterioare.

5G a fost conceput pentru a oferi viteze de transfer de date mai rapide, latență ultra-redusă, economii de energie, reduceri de costuri, capacitate mai mare a sistemului și conectivitate masivă a dispozitivelor, alimentând noi servicii inteligente pentru consumatori și o modernizare industrială.

Lumea nu a ajuns încă la un acord asupra standardelor tehnice care să susțină frecvențele, modulațiile de semnal și formele de undă 6G. 3GPP, una dintre cele mai importante organizații mondiale de stabilire a standardelor de comunicații, nu a anunțat încă o foaie de parcurs pentru 6G.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…