După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China în urma unor proteste masive împotriva politicii guvernamentale “zero Covidiu”, Beijingul a anunțat miercuri o nouă relaxare a regulilor în întreaga țară.

Conform noilor linii directoare anunțate de Comisia Națională de Sănătate, frecvența și domeniul de aplicare a testelor PCR – mult timp un pilon de bază plictisitor al vieții în China zero-Covid – vor fi reduse.

Închiderile vor fi, de asemenea, reduse, iar persoanele cu cazuri de Covid care nu sunt grave se vor putea izola la domiciliu în loc de a se izola în centrele guvernamentale centralizate.

De asemenea, oamenii nu vor mai fi obligați să prezinte un certificat verde de sănătate pe telefon pentru a intra în clădiri și spații publice, cu excepția “azilurilor de bătrâni, instituțiilor medicale, grădinițelor, școlilor medii și liceelor”.

Noile reguli elimină carantinele forțate pentru persoanele fără simptome sau cu cazuri ușoare.

La sfârșitul lunii trecute au izbucnit în întreaga China demonstrații rare împotriva strategiei zero-Covid a Partidului Comunist aflat la putere.

Acestea s-au extins în apeluri pentru mai multe libertăți politice, unii cerând chiar demisia președintelui Xi Jinping.

Autoritățile au reprimat eforturile ulterioare de protest, reducând în același timp o serie de restricții, unele orașe chinezești renunțând timid la testele în masă și la restricțiile de circulație.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

A murit Paco Rabanne. Creatorul de modă avea 88 de ani

Paco Rabanne, cunoscut pentru parfumurile și creațiile sale de modă, a murit…