China a deschis o investigație anti-dumping cu privire la importurile de carne de porc și produse derivate din Uniunea Europeană, în ceea ce pare a fi o măsură de represalii față de restricțiile impuse de UE la exporturile chineze de vehicule electrice.

Ministerul chinez al Comerțului a anunțat luni că investigația va viza carnea de porc destinată consumului uman, cum ar fi bucăți întregi proaspete, refrigerate și congelate, precum și măruntaie de porc. Ancheta a fost inițiată la cererea Asociației Chineze a Creșterii Animalelor din 6 iunie.

Aceasta vine după ce Comisia Europeană a anunțat la 12 iunie că va impune taxe de până la 38,1% la importurile de mașini electrice chineze începând cu iulie. Companiile globale de alimente se așteptau la posibile represalii comerciale din partea Chinei.

Spania este principalul furnizor de carne de porc pentru China, iar grupul producătorilor spanioli Interporc a declarat că vor coopera pe deplin cu ancheta autorităților chineze. Producătorii europeni de carne de porc ar putea continua să exporte în China fără taxe în timpul investigației, până la o decizie finală.

Ministerul chinez a precizat că ancheta ar trebui finalizată până la 17 iunie 2025, cu posibilitatea de a fi extinsă încă 6 luni dacă este necesar.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…