China “nu va ataca niciodată Ucraina”, a declarat luni ambasadorul Chinei în Ucraina, potrivit unui comunicat de presă al guvernului regional din Liov.

“China nu va ataca niciodată Ucraina. Vom ajuta, în special din punct de vedere economic… În această situație, pe care o aveți acum, vom acționa în mod responsabil”, i-a spus ambasadorul Chinei în Ucraina, Fan Xianrong, lui Maksim Kozitski, șeful administrației militare regionale din Liov, în timpul unei întâlniri.
“China este o țară prietenoasă cu poporul ucrainean. În calitate de ambasador, pot spune în mod responsabil că țara noastră va fi întotdeauna o forță de bine pentru Ucraina, atât din punct de vedere economic, cât și politic.”

Fan Xianrong a declarat că Ambasada Chinei s-a mutat de la Kiev la Lviv și va rămâne acolo pentru moment, potrivit lui Kozitski.

Marți, ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a publicat un articol de opinie în Washington Post în care a reiterat că Beijingul dorește să vadă sfârșitul conflictului din Ucraina și a risipit “zvonurile” potrivit cărora “China știa despre război, a consimțit sau a susținut tacit”.

“Conflictul dintre Rusia și Ucraina nu face niciun bine Chinei. Dacă China ar fi știut despre criza iminentă, am fi făcut tot posibilul pentru a o preveni”, a scris Qin.

Comentariile sale au urmat afirmațiilor oficialilor serviciilor de informații americane potrivit cărora Rusia ar fi cerut Chinei sprijin militar în Ucraina – lucru negat de Beijing și Moscova.

Sursa: CNN.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…