Constructorul auto Tesla a declarat duminică că va asista poliția chineză în investigarea unui accident în care a fost implicat unul dintre automobilele sale Model Y, în condițiile în care presa locală a anunțat că două persoane au murit și trei au fost rănite când un șofer a pierdut controlul vehiculului.

Imaginile cu incidentul, care a avut loc pe 5 noiembrie în Chaozhou, China, arată cum vehiculul Model Y alb se deplasează cu viteză mare prin zona aglomerată, după ce șoferul său pare să fi întâmpinat probleme în încercarea de a parca.

Mașina poate fi văzută cum se oprește încet într-un loc de parcare de pe marginea drumului înainte de a accelera brusc înapoi pe șosea, atingând viteza maximă de 150 km/h în timpul cursei sălbatice.

A lovit doi bicicliști și doi motocicliști în timp ce gonea pe străzi și aproape a lovit o altă persoană pe un scuter, înainte de a se izbi în cele din urmă de camion.

Un motociclist și o elevă de liceu care mergea pe bicicletă au murit la fața locului, în timp ce alte trei persoane au fost rănite, inclusiv șoferul Tesla.

Familia șoferului în vârstă de 55 de ani a declarat pentru agențiile de știri locale că acesta a pierdut controlul mașinii, deoarece aceasta nu a reacționat atunci când a apăsat pedala de frână în timp ce încerca să parcheze.

Compania de automobile electrice a lui Elon Musk rămâne sceptică cu privire la o astfel de afirmație și a avertizat că nu trebuie să creadă în “zvonuri”, adăugând că încă investighează incidentul pentru a afla “adevărul”.

Într-o declarație, compania a precizat că înregistrarea video a arătat că luminile de frână ale mașinii nu s-au aprins în timp ce aceasta accelera până la viteza maximă de 150 km/h, ceea ce ar sugera că frânele nu au fost apăsate.

Poliția chineză a anunțat că a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate cele întâmplate.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Blinken: SUA nu au “permis” Ucrainei să efectueze lovituri în interiorul Rusiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat că Statele Unite nu…

Rusia încearcă să “înghețe” războiul pentru a lansa o ofensivă mai mare în primăvară, afirmă șeful NATO

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că Rusia încearcă să…

Germania a arestat 25 de persoane acuzate că au pus la cale o lovitură de stat

Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri…

Zelenski a fost desemnat “Persoana anului” de către revista Time

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost desemnat de revista Time drept persoana…

Ciucă: Mâine vom cere vot în consiliul JAI pentru aderarea la Schengen

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat că România va cere vot în consiliul…

China anunță o relaxare la nivel național a restricțiilor Covid

După ce restricțiile au fost relaxate în mai multe orașe din China…