Foto: Hector RETAMAL / AFP

China și-a folosit exercițiile militare de săptămâna trecută pentru a se pregăti pentru o invazie a Taiwanului, iar furia sa față de vizita președintelui SUA, Nancy Pelosi, a fost doar o scuză, a declarat ministrul de externe din Taiwan.

Ministrul taiwanez s-a adresat presei marți dimineață, în timp ce Armata Populară de Eliberare a Chinei (APL) a continuat exercițiile militare începute săptămâna trecută, iar Taiwanul a început propriile exerciții cu focuri reale. Wu a acuzat China de “încălcări grave ale dreptului internațional”.

“China a folosit exercițiile din manualul său militar pentru a se pregăti pentru invazia Taiwanului”, a spus el. “Efectuează exerciții militare la scară largă și lansări de rachete, precum și atacuri cibernetice, dezinformare și coerciție economică, în încercarea de a slăbi moralul public din Taiwan”.

Beijingul vede Taiwanul ca pe o provincie separatistă pe care o poate revendica prin forță, dacă este necesar. Dar Taiwanul este o insulă autonomă care se consideră distinctă de China.

Comandamentul Teatrului de Est al armatei chineze a declarat luni că va continua exercițiile militare extinse în apropierea Taiwanului și că va exersa atacuri antisubmarin și raiduri pe mare.

Exercițiile militare ale forțelor chineze vin ca răspuns la vizita pe insulă a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…