Ministrul de externe al Chinei solicită restabilirea dialogului cu administrația Biden, declarând că Beijingul și Washingtonul ar trebui să colaboreze ca superputeri ale lumii pe probleme precum schimbările climatice și COVID-19.

Reuters a raportat că Wang Yi a cerut Casei Albe să abandoneze problema tarifelor puse în aplicare de administrația Trump în încercarea de a face presiuni asupra comerciantilor chinezi.

“În ultimii ani, Statele Unite au întrerupt practic dialogul bilateral la toate nivelurile”, a spus el la un forum găzduit de ministerul de externe al țării, potrivit presei de stat din China.

“Suntem pregătiți să avem o comunicare sinceră cu partea americană și să ne angajăm în dialoguri care vizează rezolvarea problemelor”, a adăugat Wang.

Administrația Trump a marit taxele marfurilor provenite din China de-a lungul celor patru ani de mandat ai fostului președinte Trump. În diferite puncte, cele două părți au apărut aproape de a ajunge la un acord comercial semnificativ, dar niciun astfel de acord nu a fost finalizat vreodată.

Președintele Biden a declarat în decembrie că nu va elimina imediat tarifele fostului președinte asupra Chinei. Biden consideră Beijingul drept un concurent major, iar consilierul său pentru securitate națională a emis o declarație la începutul acestei luni, criticând modul în care guvernul chinez a gestionat datele COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook