Prioritatea Chinei este să împiedice ca situația tensionată din Ucraina să scape de sub control, a declarat duminică ambasada sa din Statele Unite, răspunzând astfel unor informații din presă potrivit cărora Moscova a cerut Beijingului echipamente militare de la lansarea invaziei sale.

“Situația actuală din Ucraina este într-adevăr deconcertantă”, a declarat purtătorul de cuvânt Liu Pengyu într-un comunicat.

“Prioritatea majoră acum este de a preveni escaladarea situației tensionate sau chiar scăparea de sub control”, a mai declarat ambasada chineză.

Rusia ar fi cerut Chinei echipamente militare pentru a sprijini invazia sa în Ucraina, potrivit unor oficiali americani, ceea ce a stârnit îngrijorarea Casei Albe că Beijingul ar putea submina eforturile occidentale de a ajuta forțele ucrainene să-și apere țara.

Oficiali americani au declarat pentru Financial Times că Rusia a solicitat echipamente militare și alte tipuri de asistență încă de la începutul invaziei. Aceștia au refuzat să ofere detalii despre ceea ce a solicitat Rusia.

Un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a declarat că afirmațiile oficialilor americani potrivit cărora Rusia a cerut Beijingului echipamente militare pentru campania sa din Ucraina sunt “dezinformări” din partea Statelor Unite.

Comentariile au fost făcute în timpul unei ședințe obișnuite a Ministerului chinez de Externe de la Beijing, potrivit Reuters.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…