China a anunțat luni că va permite cuplurilor să aibă până la trei copii, o schimbare politică majoră față de limita existentă de doar doi copii, după ce datele recente au arătat o scădere dramatică a nașterilor în cea mai populată țară din lume.

Schimbarea a fost aprobată în cadrul unei ședințe prezidate de președintele Xi Jinping, a informat agenția oficială de știri Xinhua.

În 2016, China a renunțat la politica sa veche de zeci de ani – inițial impusă pentru a opri o explozie a populației – cu o limită de doi copii, care nu a dus la o creștere susținută a nașterilor, deoarece costul ridicat al creșterii copiilor în orașele chineze a împiedicat multe cupluri să aibă copii.

“Pentru a optimiza în continuare politica privind nașterea, (China) va pune în aplicare o politică privind căreia un singur cuplu poate avea trei copii”, a spus Xinhua într-un raport despre întâlnire.

Schimbarea politicii va veni cu „măsuri de susținere, care vor conduce la îmbunătățirea structurii populației țării noastre, la îndeplinirea strategiei țării de a face față activ unei populații îmbătrânite și a menține avantajul, dotarea resurselor umane”, a spus Xinhua.

Anunțul a atras un răspuns rece pe rețelele de socializare chineze, unde mulți oameni au spus că nu își permit să aibă nici măcar unul sau doi copii.

La începutul acestei luni, recensământul din China a arătat că populația a crescut la cea mai lentă rată în ultimul deceniu din anii 1950, la 1,41 miliarde.

Datele au arătat, de asemenea, o rată a fertilității de doar 1,3 copii pe femeie doar pentru 2020, la fel ca societățile în vârstă precum Japonia și Italia.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia susține că Europa nu va mai primi petrol și gaze, în cazul în care va fi deconectată de la SWIFT

Nikolay Zhuravlev, vicepreședintele Consiliului Federației Ruse, a declarat, marți, că țările europene…

Ministrul ucrainean de Externe spune că numărul de trupe rusești de la graniță este insuficient pentru o invazie totală

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat, miercuri, că Rusia nu…

Primarul Kievului, Vitali Klitschko: Germania a ‘trădat’ Ucraina prin interzicerea exporturilor de arme și susținerea gazoductului Nord Stream 2

Fostul campion mondial de box la categoria grea și primar al Kievului,…

Iohannis: România trebuie să fie pregătită pentru orice scenariu posibil

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după ședința CSAT, că România trebuie…

Croația își va retrage forțele din NATO în eventualitatea unui conflict Rusia-Ucraina

Croația își va retrage militarii din cadrul forțelor NATO desfășurate în regiune…