China vrea să analizeze fiecare comentariu înainte de a fi publicat pe rețelele de socializare. Utilizatorii de internet din China și-au exprimat îngrijorarea că spațiul limitat al libertății de exprimare din această țară va fi erodat și mai mult dacă va fi adoptată o astfel de directivă.

La 17 iunie, autoritatea de reglementare a internetului, Cyberspace Administration of China (CAC), a publicat un proiect de actualizare privind responsabilitățile platformelor și ale creatorilor de conținut în gestionarea comentariilor online. O linie iese în evidență: toate comentariile online ar trebui să fie evaluate în prealabil înainte de a fi publicate. Utilizatorii și observatorii sunt îngrijorați de faptul că această măsură ar putea fi folosită pentru a înăspri și mai mult libertatea de exprimare în China, potrivit Insider.

Deși reglementările nu au fost încă puse în aplicare, utilizatorii chinezi de rețele sociale și-au exprimat deja îngrijorarea că spațiile lor online pentru libertatea de exprimare vor fi erodate și mai mult. Potrivit cotidianului South China Morning Post, proiectele de reglementări din China “sunt de obicei adoptate fără revizuiri majore”.

Pe platforma Weibo, asemănătoare Twitter, hashtag-ul “comentariile vor fi mai întâi revizuite, apoi publicate” a primit peste 35,2 milioane de vizualizări.

Platformele de conținut din China cenzurează în mod activ postările online care sunt critice la adresa guvernului sau care sunt considerate sensibile din punct de vedere politic sau cultural – cum ar fi postările care se plâng de penuria de alimente din Shanghai, pe fondul închiderii brutale a orașului de către Covidiu.

Cu toate acestea, comentariile online sunt în mod tradițional mai puțin monitorizate, potrivit MIT Technology Review.

Fără a oferi detalii, publicația a afirmat că au existat recent “mai multe cazuri ciudate în care comentariile de pe conturile guvernamentale Weibo au devenit necinstite, subliniind minciunile guvernului sau respingând povestea oficială”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.