Opt persoane din Indonezia care au refuzat să poarte măști în public au primit ordinul unui oficial local să sape morminte pentru victimele COVID-19.

În timp ce Indonezia se confruntă cu o creștere a numărului de cazuri COVID-19, liderii din Cerme, un district situat în Java de Est, au stabilit o aplicare mai strictă a politicilor de distanțare socială .

Pentru cei opt oameni care au încălcat mandatul local de a purta mască, asta însemna săpat morminte. Liderul districtului, identificat de site-ul de știri indonezian Tribun News ca Suyono, a propus pedeapsa din cauza lipsei de gropi în zonă.

“Există doar trei gropari disponibili în acest moment, așa că m-am gândit că aș putea să-i pun pe acești oameni să lucreze cu ei”, a spus el pentru Tribun News. „Sperăm că acest lucru poate crea un efect descurajant împotriva încălcărilor”, a spus el.

Două persoane sunt alocate fiecărui mormânt – unul pentru săpat mormântul, iar altul pentru a introduce scânduri de lemn în găuri pentru a sprijini corpurile. Incinerarea și îmbălsămarea nu sunt permise în Indonezia, iar corpurile sunt îngropate în mod tradițional fără raclă.

Localnicii care nu au mască nu le este permis să participe la ceremonii tradiționale, a raportat Jakarta Post. Potrivit SBS News din Australia, li sa interzis, de asemenea, să atingă cadavrele. În schimb, oficialii locali care purtau echipament de protecție urmau să îngroape cadavrele.

Indonezia are cel mai mare număr de morți de coronavirus în Asia de Sud-Est, cu aproape 8.900 de decese începând de marți. Țara le cere oamenilor să poarte măști din aprilie.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Ambasadorul Poloniei în Franța: Polonia va fi nevoită să intre în război dacă Ucraina nu reușește să se apere singură

Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat într-un interviu că…

Kim Jong Un face apel la pregătirea unui atac nuclear împotriva SUA și Coreei de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui…